94 items total
Kinesisk klyvkniv PRO, Zwilling
1 120 kr
ZW38415121
Köttkniv IKON 20 cm, Wüsthof
2 161 kr
WU490620
Skivkniv PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
Outlet
1 240 kr
ZW31020200
217829 platkovaci nuz kanetsugu pro m 21 cm cerna dellinger
Nytt i
1 853 kr
DNGR9009
Klyvkniv OLIVE 19 cm, handtag i olivträ, Forged
1 194 kr
FORGEDSDV623200
Skalkniv CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
1 196 kr
WU4086012
Klyvknivssats GOURMET, 2 st, Zwilling
Outlet
1 780 kr
ZW36130000
Trancherkniv PRO 20 cm, Zwilling
1 280 kr
ZW38400201
Klyvkniv FOUR STAR 15 cm, Zwilling
1 600 kr
ZW31095151
211018 sekacek na maso alpha pom 18 cm cerna gude solingen
1 895 kr
GUDE174018
Slaktkniv BRUTE 25,5 cm, Forged
968 kr
FORGEDSDV620834
Slaktkniv KATAI 25,5 cm, Forged
1 725 kr
FORGEDSDV625396
Slaktkniv OLIVE 25,5 cm, olivträskaft, Forged
968 kr
FORGEDSDV620773
Klyvkniv PRO 16 cm, Zwilling
1 790 kr
ZW38415161
Ostkniv PREMIUM 10 cm, svart, Laguiole
119 kr –5 %
113 kr
LAGSDV-301029
Köttkniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
847 kr
ZW31070161
Laxkniv GOURMET 29 cm, Wüsthof
832 kr
WU1035047029
Kinesisk grönsaksklyvkniv KINEO 18,5 cm, WMF
703 kr
WM1896206032
Ostkniv PROFI PLUS 15 cm, WMF
422 kr
WM1871656030
Konditorkniv, tandad kniv, de Buyer
493 kr
DB423425
Skalkniv 12 cm, svart, Victorinox
318 kr
VN5200312
Up
More products

Specialknivar – specialmedel i ditt kök

Vad är specialknivar?

Specialknivar är knivar som har utformats för speciella kulinariska uppgifter. Deras form, materialet som de har tillverkats av och deras storlek är tänkta att hjälpa dig att hantera specifika ingredienser eller att få det exakta resultatet som du förväntar dig.

I Kulina hittar du många specialknivar tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwillingeller WMF som garanterar långa och effektiva prestanda. Kolla våra kategorier nedan och skaffa dig en specialkniv som ditt kök behöver. Dessa är:

  • klyftor
  • slaktarknivar
  • ostknivar
  • skärknivar
  • späckknivar
  • skinkknivar
  • laxknivar
  • konditorivaror
  • och knivar för barn

Hur tar man hand om sina knivar?

Specialknivar är ofta en investering och om du investerat dina pengar i ett specialköksverktyg vill du säkert att det här verktyget ska hålla i evigheter. Se därför till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar tål ofta maskindisk men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad, torka dina knivar direkt efter att du har tvättat dem med en torr trasa,
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen,
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja dem regelbundet med linolja eller bivax,
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral om du bara använder din specialkniv då och då och du vill ha den i köket låda
  • slipa dina knivar regelbundet med lämplig knivslip