79 items total
Köttkniv IKON 20 cm, Wüsthof
2 235 kr
WU490620
Ostknivset PREMIUM, 8 st, med skärbräda, svart, Laguiole LAGSDV-301531
Korvkniv CLASSIC COLOUR 14 cm, velvet oyster, Wüsthof WU1061708114
Korvkniv CLASSIC COLOUR 14 cm, tasty sumak, Wüsthof WU1061708514
Skivkniv ROSE WOOD DAMASCUS 21 cm, Dellinger DNGRXZB27RW85CA
Konditorkniv, tandad kniv, de Buyer
493 kr –30 %
345 kr
DB423425
Klyvkniv OLIVE 19 cm, handtag i olivträ, Forged FORGEDSDV623200
Slaktkniv OLIVE 25,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV620773
Kökskniv PROFESSIONAL"S 10 cm, Zwilling
797 kr
ZW31020101
Skinkkniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
2 177 kr –7 %
2 019 kr
WU1010800716
Ostkniv PREMIUM 10 cm, svart, Laguiole
120 kr
LAGSDV-301029
Skivkniv CLASSIC 26 cm, Wüsthof
1 499 kr
WU452226
Slaktkniv BRUTE 25,5 cm, Forged
960 kr
FORGEDSDV620834
Klyvkniv PRO, set i 2 delar, Zwilling
3 471 kr
ZW38447005
Slaktkniv KATAI 25,5 cm, Forged
1 703 kr
FORGEDSDV625396
Skivkniv PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
Outlet
1 337 kr
ZW31020200
Klyvkniv GOURMET 15 cm, Zwilling
1 033 kr
ZW36115151
Skivkniv CARBON FRAGMENT 17 cm, svart, Dellinger DNGRH138S
Up
More products

Specialknivar – specialmedel i ditt kök

Vad är specialknivar?

Specialknivar är knivar som har utformats för speciella kulinariska uppgifter. Deras form, materialet som de har tillverkats av och deras storlek är tänkta att hjälpa dig att hantera specifika ingredienser eller att få det exakta resultatet som du förväntar dig.

I Kulina hittar du många specialknivar tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwillingeller WMF som garanterar långa och effektiva prestanda. Kolla våra kategorier nedan och skaffa dig en specialkniv som ditt kök behöver. Dessa är:

  • klyftor
  • slaktarknivar
  • ostknivar
  • skärknivar
  • späckknivar
  • skinkknivar
  • laxknivar
  • konditorivaror
  • och knivar för barn

Hur tar man hand om sina knivar?

Specialknivar är ofta en investering och om du investerat dina pengar i ett specialköksverktyg vill du säkert att det här verktyget ska hålla i evigheter. Se därför till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar tål ofta maskindisk men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad, torka dina knivar direkt efter att du har tvättat dem med en torr trasa,
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen,
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja dem regelbundet med linolja eller bivax,
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral om du bara använder din specialkniv då och då och du vill ha den i köket låda
  • slipa dina knivar regelbundet med lämplig knivslip