Fritz Hansen

Fritz Hansen står för unik, modern och funktionell design och erbjuder tidlösa möbler och belysningsdetaljer som helt kommer att förändra atmosfären i din interiör. Gå efter den bästa danska designen och riktiga designikoner.
49 items total
Bordslampa AQ01 45 cm, svart, Fritz Hansen
5 043 kr –11 %
4 441 kr
FH62699008
Klädkrok HAPPY 15 cm, gröngrå, stål, Fritz Hansen FH850413
Klädkrok HAPPY 15 cm, rosa, stål, Fritz Hansen FH850411
Klädkrok HAPPY 15 cm, turkos, stål, Fritz Hansen FH850412
Middagsljusstake #2 13 cm, guld, mässing, Fritz Hansen FH840091
Pendellampa CALABASH 21 cm, mattsvart, Fritz Hansen FH84720308
Pendellampa CALABASH 30,5 cm, mattsvart, Fritz Hansen FH84720608
Up
More products

Fritz Hansen - modern design för en livstid

Fritz Hansen är ett danskt designmärke som grundades i Köpenhamn 1872 när dess allra första stol tillverkades. Det är ett varumärke med en lång historia av att skapa högkvalitativa, funktionella och tidlösa möbler och belysningsdetaljer. Varumärkets fokus på hantverk och kvalitet har gjort det till ledande inom designvärlden, med rykte om att producera produkter som håller hela livet.

Fritz Hansen:s fantastiska samarbeten och ikoniska design

Fritz Hansen är känt för sin moderna, visionära och unika design, och det har samarbetat med några av de största formgivarna genom tiderna, som Arne Jacobsen, Poul Kjærholm och Hans J. Wegner, för att skapa ikoniska mönster som har bestått tidens tand. Dessa designers verk kännetecknas av deras eleganta och minimalistiska design, med fokus på funktionalitet och enkelhet.

En av Fritz Hansen:s mest kända produkter är den handgjorda stolen Egg and Swan, designad av Arne Jacobsen 1958 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Egg-stolen är en ikon för modern design, med en unik form som ger en bekväm och mysig plats att sitta på. Stolen Swan, också designad av Jacobsen, är lika ikonisk, med sina eleganta kurvor och bekväma design.

Några av de ikoniska designerna från Fritz Hansen inkluderar även serie 7 stolar, samt Poul Kjærholms PK22 stol och PK80 dagbädd. Jaime Hayons Ro-stol och Cecilie Manz Caravaggio-lampa är också populära samtida design som återspeglar Fritz Hansen:s engagemang för den moderna, visionära och unika designen.

Fritz Hansens produktsortiment

Fritz Hansens produktlinje inkluderar ett brett utbud av möbler och belysningsarmaturer, från klassisk design till moderna föremål av dagens mest hyllade kreativa.

Fritz Hansens lampor kännetecknas av sin funktionella och tidlösa design, samt sitt högkvalitativa hantverk. Varumärkets fokus på hållbarhet återspeglas även i dess lampor, som är gjorda av hållbara material och designade för att hålla hela livet.

En av Fritz Hansens mest kända lampor är lampan Caravaggio, designad av Cecilie Manz. Caravaggio-lampan är känd för sin eleganta och minimalistiska design, med en enkel trumformad skärm och en distinkt pendelupphängning. Lampans namn är inspirerat av den italienska barockmålaren Caravaggio, vars användning av ljus och skugga påverkade Manz design.

Fritz Hansen erbjuder också en rad andra lampor, inklusive bordslampor, golvlamporoch vägglampor, som kännetecknas av sina moderna, visionär och unik design. Varumärkets lampor är ofta designade i samarbete med några av de mest kända formgivarna i världen, som Jaime Hayon, som designade Ro-lampan, en modern version av den klassiska bordslampan.

Fritz Hansen och hållbarhet

Fritz Hansen:s fokus på hållbarhet är en annan anledning till att det är värt det att investera i sina möbler och belysningsdetaljer. Varumärkets engagemang för hållbarhet återspeglas i dess produktionsprocess, där de använder högkvalitativa material och anställer skickliga hantverkare för att skapa produkter som håller hela livet. De vidtar också åtgärder för att minska sitt koldioxidavtryck genom att använda hållbara material och minimera avfallet i sin produktionsprocess.

Sammanfattningsvis är Fritz Hansen ett varumärke med en rik historia och ett rykte om att skapa högkvalitativa, funktionella och tidlösa möbler och belysningsdetaljer. Deras produkter kännetecknas av deras moderna, visionära och unika design, vilket gör dem till ett perfekt komplement till alla utrymmen. Varumärkets fokus på hantverk, kvalitet och hållbarhet återspeglas i dess produkter, vilket gör dem till en värdefull investering för alla som letar efter vackra och funktionella möbler och belysningsdetaljer som håller hela livet.