Japanska knivar

81 items total
Japansk kniv GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, svart, Dellinger
New
DNGR8594195884092
Japansk kniv KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, brun, Dellinger
New
DNGR8595705405981
Japansk kniv KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, svart, Yaxell
New
YAX36634
Japansk kniv KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, röd, Yaxell
New
YAX37134
Japansk kniv KIRITSUKE ZEN 20 cm, svart, Yaxell
New
YAX35534
Japansk kniv NAKIRI RAN PLUS 18 cm, svart, Yaxell
New
YAX36604
Japansk kniv OKAMI 15 cm, svart, Dellinger
New
577 kr
DNGR8594195889288
Kinesisk kniv ZEN 18 cm, svart, Yaxell
New
3 167 kr
YAX35519
Grönsakskniv NAKIRI 17 cm, Dellinger
404 kr
DNGRSXLPO2500200
Grönsakskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japansk brödkniv 5000FCD 24 cm, Miyabi
3 443 kr
MB34686241
Japansk brödkniv 5000MCD 23 cm, Miyabi
6 584 kr
MB34376231
Japansk brödkniv 6000MCT 23 cm, Miyabi
4 369 kr
MB34076231
Japansk brödkniv BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Japansk grönsakskniv BRUTE 17,5 cm, Forged
1 036 kr
FORGEDSDV304136
Japansk grönsakskniv KUDAMONO 4000FC 9 cm, Miyabi MB33950091
Japansk grönsakskniv KUDAMONO 7000D 9 cm, Miyabi MB34541091
Japansk grönsakskniv OLIVE 17,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305256
Japansk grönsakskniv SEBRA 17,5 cm, Forged
903 kr
FORGEDSDV623460
Japansk grönsakskniv SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi MB33951141
Japansk grönsakskniv SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi MB34680111
Japansk grönsakskniv SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi MB34372131
Up
More products

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet