Vattenkokare av plast

13 items total
Elektrisk vattenkokare 1,5 l, svart, Eva Solo
2 069 kr
ES502921
Elektrisk vattenkokare 1,5 l, vit, Eva Solo
2 069 kr
ES502920
Elektrisk vattenkokare EM77 1,5 l, ljusgrå, Stelton SN8902
Elektrisk vattenkokare EM77 1,5 l, svart, Stelton SN890
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1 l, röd, Alessi ALMDL061R
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1 l, svart, Alessi ALMDL061B
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1 l, vit, Alessi
1 072 kr
ALMDL061W
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1,7 l, grå, Alessi ALMDL06G
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1,7 l, grå, Alessi ALMDL061G
Elektrisk vattenkokare PLISSE 1,7 l, vit, Alessi ALMDL06W
Elektrisk vattenkokare PLISSÉ, 1 l, grön, Alessi ALMDL061GR
Elektrisk vattenkokare PLISSÉ, 1,7 l, grön, Alessi ALMDL06GR

Plastvattenkokare – ett snyggt sätt att koka ditt vatten

En vattenkokare är en typ av elektrisk apparat som värmer vatten på egen hand och stänger av sig själv när vattnet når kokpunkten eller en förutbestämd temperatur under 100 °C. En vattenkokare av plast är en typ av vattenkokare med en plastkropp. Det finns även andra typer av vattenkokare, till exempel glas och vattenkokare i rostfritt stål.

En av de mest grundläggande kökstillbehören och utan tvekan ett måste i alla kök är vattenkokaren. Här på Kulina har vi ett stort urval av plastvattenkokare från välkända tillverkare som Alessi, Steltonoch Eva Solo i en mängd olika stilar och färger. Några av dem är till och med designikoner och alla är väldigt snygga och kommer att vara fantastiska dekorationer för din köksbänk. Du kan också kolla tillverkarens erbjudande för att se om det finns några andra matchande köksapparater som en brödrost eller kaffekvarn för ett mer enhetligt utseende av ditt kök.

Hur ofta ska jag tvätta min plastkokare?

Allt beror på hur ofta du använder din vattenkokare och hur hårt vattnet är. Kalciumkarbonat ackumuleras som kalk på platser med hårt vatten. Områdena kring dina kranar och inuti utrustning som vattenkokare är ofta täckta av kalkavlagringar.

För att göra uppgiften enklare, rengör botten omedelbart om du ser en ansamling av kalk. Om ditt vatten är särskilt hårt kan du behöva göra detta så ofta som en gång i veckan.

Efter att ha rengjort och underhållit din vattenkokare ordentligt kan du njuta av ditt te och servera det i din favorit tekanna i din favorit mugg.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en vattenkokare i plast?

Var och en av våra plastkokare har noggrant designats för att vara moderiktiga, effektiva och funktionella. Prisvärdheten för plastkokare är deras största fördel men de är också lätta, finns i många färger och har attraktiva former.

För att förhindra att plast kommer i kontakt med vätskan du försöker koka, har några av våra plastkokare inredning i rostfritt stål. Se alltid till att din plastkokare kommer från en pålitlig tillverkare och är gjord av högkvalitativa material och plast som inte innehåller BPA och inte avger några skadliga ämnen vid kontakt med varmt vatten.

Letar du efter andra nödvändiga kökssaker eller fler tetillbehör? Läs vår shoppingguide om de 10 bästa köksartiklarna som är värda att investera i eller vår shoppingguide för tetillverkning och servering för alla teälskare.