Konservöppnare

17 items total
Burköppnare CAN-DO PLUS, grön, Joseph Joseph JS20005
Burköppnare DUO, röd, Joseph Joseph
217 kr
JS80015
Burköppnare PIVOT 20172 3 i 1, vit Joseph Joseph JS20172
Burköppnare PRO, Zwilling
476 kr
ZW37160038
Burköppnare TIN UP med plasthandtag WMF
264 kr
WM1873399990
Burköppnare TOM, klar, Koziol
109 kr
KOZ3712011
Burköppnare TOM, transparent grå, Koziol
108 kr
KOZ3712014
Burköppnare ZINC LT2071 Lamart
87 kr
LAM42002437
Burköppnare, röd, Victorinox
235 kr
VN76857
Burköppnare, svart, Victorinox
235 kr
VN768573
Flasköppnare UTILO, gräddvit, Blomus
307 kr
BM64288
Konservöppnare GOOD GRIPS 18 cm, svart, plast, OXO OXO28081

Burköppnare – ett enkelt sätt att öppna din konserver

Vilka olika typer av konservöppnare finns?

Burköppnare finns i en mängd olika utföranden, men de kan alla kategoriseras som antingen manuella eller elektriska konservöppnare.

Manuell öppnare: Den mest populära typen av konservöppnare är den manuella öppnaren, som vrids för hand och har ett tandat hjul som skär in i burklocket när du vrider på handtaget.

Elektrisk konservöppnare: En elektrisk konservöppnare är en motordriven maskin som roterar burken automatiskt och använder ett blad för att skära igenom locket. De kan kosta mer än en manuell konservöppnare, men de är också enklare att använda och kan vara ett lämpligt val för senioranvändare, de med svaga handmuskler eller dålig fingerfärdighet.

Vad är det korrekta sättet att använda en manuell konservöppnare?

När du använder en handmanövrerad konservöppnare är det nödvändigt att vara försiktig eftersom bladet kan vara vasst och farligt om det används på fel sätt. Här är stegen för att använda en handburköppnare korrekt:

  • Placera burköppnaren: Burköppnaren ska placeras så att bladhjulet är direkt över burklocket.
  • Kläm fast burköppnaren: Öppna armarna på burköppnaren och sätt fast dem ordentligt på toppen av burken. Burkens lock ska stödja bladhjulet.
  • Klipp av burken: Vrid på bladhjulet genom att vrida på burköppnarens handtag för att skära igenom burklocket. Applicera tillräckligt tryck för att skapa ett rent snitt samtidigt som bladhjulet hålls centrerat över toppen av burklocket.
  • Ta bort locket: När hela locket har skurits runt använder du burköppnarens lilla inbyggda tång för att lyfta bort locket från burken. Burklocket ska sedan kastas på en säker plats.

Efter användning, rengör burköppnaren genom att torka av den med en fuktig handduk för att ta bort eventuellt skräp. Lägg den sedan i din kökslåda.

Varför går alltid mina burköppnare sönder?

Dina konservöppnare kan ofta gå sönder av många anledningar, inklusive dålig kvalitet, slarvig hantering, korrosion, slitage och till och med förvaringsarrangemang.

Dålig kvalitet: Burköppnare gjorda av billiga material av dålig kvalitet går ofta sönder. Vi tillhandahåller hållbara konservöppnare av hög kvalitet i Kulina från välkända producenter som Victorinox, Zwilling, WMF eller Fissler .

Rost: Om du inte tvättar och torkar konservöppnaren direkt efter användning kan dess delar börja rosta och är mer benägna att gå sönder. Håll din konservöppnare torr och fläckfri för att förhindra rost.

I vårt erbjudande hittar du även bekväma burköppnare och eleganta flasköppnare.