Matlagning utomhus

47 items total
Poffertjes-panna 32 cm, gjutjärn, Petromax
530 kr
PET707241
Fotogenlampa HK50, förkromad mässing, Petromax PET700013
Balsam för skötsel av gjutjärn, Petromax
211 kr
PET707098
Briketter CABIX PLUS 3 kg, Petromax
169 kr
PET740132
Eldstart kit, Petromax
24 kr
PET701973
Extra glödlampsmantel HK500, Petromax
61 kr
PET791011
Fotogenlampa FEUERHAND 276, Petromax
470 kr
PET703007
Grillfat FS48 48 cm, Petromax
1 336 kr
PET701720
Grillpinne för lägereld LS1, set i 2 delar, Petromax PET770047
Grillpinne för lägereld LS2, set i 2 delar, Petromax PET770054
Grillplåt över öppen eld FS56 56 cm, Petromax PET701683
Grillspade FLEX2 24 cm, Petromax
398 kr
PET701638
Grilltång ZA1 41 cm, Petromax
301 kr
PET730539
Grilltång ZA2 54 cm, Petromax
350 kr
PET730546
Grythandtagsskydd ARAMID, Petromax
193 kr
PET730874
Grytlapp ARAMID PRO 300, set i 2 delar, Petromax PET790311
Korg för kylbox KX50, Petromax
265 kr
PET790281
Locklyftare PROFESSIONAL, gjutjärn, Petromax PET730522
Skrapa för gjutjärn 20 cm, rostfritt stål, Petromax PET790182
Up
More products

Matlagning utomhus – grilla, röka och steka

Vad betyder matlagning utomhus?

Är du trött på att äta samma gamla tråkiga köket i ditt kök? Gillar du att krydda dina måltider med lite spänning och äventyr? Då är det dags att sätta dina matlagningskunskaper på prov i den stora naturen!

Det finns inget bättre sätt att laga mat än med vinden i håret, solen i ansiktet och doften av fräsande kött i luften. Och, låt oss vara ärliga, allt smakar bättre när det tillagas ute.

Så ta ditt förkläde, elda upp grillen och börja laga mat, oavsett om du är en erfaren veteran eller en nykomling inom matlagning utomhus. Petromax's matlagningssaker utomhus, som du kan se på Kulina:s webbplats, är de bästa följeslagarna för detta äventyr.

Matlagning utomhus omfattar ett brett utbud av metoder och tekniker för att tillaga mat i en utomhusmiljö. Här är några av huvudtyperna av matlagning utomhus:

 • Grillning: Grillning är en långsam tillagningsmetod som går ut på att laga mat på låg, indirekt värme under en längre period. Det förknippas ofta med rökning och använder trä eller kol för smak. Grillrätter kan innehålla revbensspjäll, pulled pork, brisket och mer. Se grillarna i vårt erbjudande för många grillalternativ.

 • Rökning: Rökning innebär att laga mat med rök från brinnande träflis eller bitar. Det är en långsam tillagningsmetod som ger maten en unik rökig smak. Rökning kan göras med hjälp av en rökare, rökeri, eller till och med en grill med en röklåda.

 • Matlagning vid lägereld: Matlagning vid lägereld är en traditionell metod där mat tillagas över en öppen lägereld. Tekniker kan vara att steka mat på spett, slå in föremål i folie och laga mat i kolen eller använda kokkärl i gjutjärn direkt på elden. Här hittar du ett urval av tillbehör som gör matlagning över öppen eld möjlig, attraktiv och stilren.

 • Holländsk ugnstillagning: Holländsk ugnstillagning innebär att man använder en tung gjutjärnsgryta med lock, en så kallad holländsk ugn, för att laga mat över öppen låga eller kol. Den är mångsidig och lämpar sig för ett brett utbud av rätter, från grytor till bakverk. I Kulina hittar du kända holländska ugnsgrytor av märket Petromax .

 • Tillagning av grillspett: Tillagning av spett innebär att köttet spetts på ett spett och långsamt tillagas det över öppen låga eller värmekälla. Den roterande rörelsen hjälper till att tillaga och självtråla köttet jämnt.

 • Matlagning utomhus med spis eller brännare: Bärbara utomhusspisar eller brännare används ofta för camping och matlagning utomhus. Dessa kaminer drivs med propan eller andra bränslen och kan rymma olika matlagningstekniker, från kokning och stekning till sautéing.

 • Picknick och bärbara grillar: Bärbara grillar är designade för picknick, baklucka och andra matlagningssituationer när du är på språng. De finns i olika storlekar och bränsletyper, såsom kol, gas och el.

 • Vedeldade ugnar: Vedeldade ugnar är utomhusstrukturer designade för att baka pizzor, bröd och andra rätter. Dessa ugnar använder ved som värmekälla och kan nå höga temperaturer för snabb och jämn tillagning. Om du känner för att ta med dig grillen till stranden eller sjön, kolla erbjudandet med LotusGrill.

Varje typ av matlagningsmetod utomhus erbjuder sin egen unika upplevelse och smakprofil, vilket gör att du kan utforska en mängd olika kulinariska tekniker och skapa läckra måltider i en utomhusmiljö.

Vilka är fördelarna med matlagning utomhus?

Matlagning utomhus har många fördelar, inklusive:

 • Att laga mat och äta ute kan vara en glädjefylld och minnesvärd upplevelse som hjälper dig att få kontakt med naturen och vårda naturen.
 • Matlagning utomhus låter dig också använda ett bredare utbud av matlagningstekniker, såsom grillning, rökning och matlagning vid lägereld, som du kanske inte kan göra inomhus.
 • Matlagning utomhus kan ge större utrymme för större fester eller familjeevenemang, vilket gör det lättare att förbereda och servera måltider för alla.
 • Jämfört med att använda en invändig ugn eller spis, kan användning av matlagningsutrustning utomhus hjälpa dig att spara pengar på energiutgifter.