Yogurtmaskin

3 items total
Yoghurtmaskin JG 3520, med 14 burkar, Severin SEVEJG3520
Yoghurtmaskin JG 3521 i set med 7 glas, Severin SEVEJG3521

Yoghurttillverkare – njut av hemlagade naturliga yoghurtrecept

Vad är en yoghurtmaskin?

En yoghurtmaskin är en apparat i köket speciellt utformad för att göra yoghurt hemma. Den erbjuder en reglerad atmosfär för jäsningsproceduren, vilket gör att du enkelt kan göra färsk och läcker yoghurt.

Våra yoghurttillverkare vid Kulina är gjorda för att du ska kunna skapa den mest naturliga, probiotikarika yoghurten hemma. Slutprodukten är yoghurt som inte innehåller något socker, tillsatser eller konserveringsmedel - i grund och botten den riktiga grejen!

Hur fungerar en yoghurttillverkare?

Yoghurt görs vanligtvis genom att värma mjölk till en specifik temperatur, tillsätta mjölksyraproducerande bakterier och sedan kyla blandningen innan smaksättning eller förpackning.

Mjölken blandas med en bakteriekulturstartare som innehåller minst en skopa vanlig, köpt yoghurt innan den placeras i yoghurtmaskinens kärl, som håller blandningens temperatur inom rätt intervall i åtta till tolv timmar medan den jäser.

Jäsningsprocessen kan ofta avslutas över natten; detta kan dock variera beroende på typen av yoghurttillverkare. Yoghurt blir ofta starkare ju längre den jäser.

Yoghurt bör förvaras i kylen i minst tre timmar efter jäsning innan konsumtion.

Vad mer kan man göra med en yoghurtmaskin?

En yoghurtmaskin kan tjäna andra ändamål än att göra yoghurt hemma, som jäst kefir, gräddfil eller kärnmjölk.

Dessutom gör yoghurtmaskinens reglerade temperaturmiljö den lämplig för att jäsa deg, påskynda processen för jästaktivering och degjäsning. Andra hemgjorda ostar som ricotta och paneer kan också skapas med det. Även probiotikarika drycker som kombucha kan göras med hjälp av vissa yoghurttillverkares kapacitet eller tillägg.

För att vara säker på att typen av yoghurttillverkare du lägger i din varukorg är lämplig för dessa ytterligare ändamål, är det avgörande att titta på dess individuella egenskaper och möjligheter.

Om du är den typen som gillar att göra din mat inomhus kan du även kolla in våra andra köksmaskiner som brödbakare, glassmakareoch korvbakare.