MIJ

MIJ - Made in Japan - en unik samling av handgjord japansk keramik. Tillverkad med tradition och kärlek för varje enastående kök där rätter från hela världen serveras.
420 items total
Ramen-skål WHITE FADE 24,5 cm, 900 ml, MIJ
265 kr
MIJC0668
Middagstallrik ICE GREEN 24,5 cm, MIJ
239 kr
MIJC2687
Udon-skål EARTH BLACK 20 cm, 950 ml, MIJ
193 kr
MIJC2206
Sakeskål 80 ml, blå, MIJ
53 kr
MIJC5463
Såsskål Fade 8 cm sand MIJ
67 kr
MIJC0669
Såsskål SAND GREY 8 cm, 20 ml, MIJ
67 kr
MIJC0679
Assiett ICE BLUE 22 cm, blå, MIJ
New
133 kr
MIJC2695
Ätpinnar GREEN & WHITE 22 cm, grön, keramik, MIJ
New
MIJL0316
Ätpinnar PINK & WHITE 22 cm, rosa, keramik, MIJ
New
MIJL0307
Förrättstallrik ICE GREEN 22 cm, grön, MIJ
New
133 kr
MIJC2686
Förrättstallrik ICE PINK 22 cm, rosa, MIJ
New
133 kr
MIJC2677
Förrättstallrik WHITE FADE 21 cm, beige, MIJ
New
MIJC0674
Förrättstallrik WHITE SPIRAL 21,5 cm, vit, MIJ
New
MIJC8176
Kopp WHITE FADE 120 ml, beige, MIJ
New
80 kr
MIJC0676
Matskål ICE BLUE 200 ml, blå, keramik, MIJ
New
121 kr
MIJC2688
Matskål ICE BLUE 350 ml, blå, keramik, MIJ
New
151 kr
MIJC2689
Matskål ICE BLUE 550 ml, blå, keramik, MIJ
New
242 kr
MIJC2692
Up
More products

Made in Japan – handgjorda Japansk keramisk servis

Historia om varumärket Made in Japan

Made in Japan (MIJ) grundades av Peter Longmore som åkte på sin första resa till Japan för över 35 år sedan och som inte kunde motstå charmen med traditionell japansk servis. Han bestämde sig för att ta med tallrikarna och skålarna handgjorda i familjeägda ugnar från Japan till Australien, Melbourne, där MIJ är baserat. Denna keramiska servis från Made in Japan tar med sig andan av traditionellt japanskt hantverk; alla bitar är fortfarande handgjorda i Japan.

MIJ – uppdrag

Missionen för Made in Japan är att skapa glädje till matbordet, att göra måltiden till en helhetsupplevelse där människor, atmosfären, musiken, samtalet, skratten, dukningen och servisen hjälper dig att uppleva "här och nu" " – smaken av mat och smaken av livet. De tror också att det välkända ordspråket bland kockar "Du äter med ögonen först" inte bara syftar på hur maten ser ut utan också till servisen du serverar den på. Smakrik soppa serverad i en handgjord skåli asiatisk stil, nudlar serverad på en vacker handgjord tallrik, kan fördubbla njutningen och förhöja smaken av mat.

Produkterna, kollektionerna och deras kvalitet

Most Made in Japan-produkter kommer från små, familjeägda ugnar i Gifu på centralön Honshu och resten kommer från andra delar av Japan. Majoriteten av leran som används i produktionsprocessen och som uppenbarligen är grundingrediensen kommer från Gifu på centralön Honshu. Färgerna på glasyren har utvecklats och förfinats genom åren, deras toner skapas med olika pulverfärgämnen som kommer från naturresurser och blandas ihop i olika lokala ugnar – där varje kollektion kommer från en annan ugn som finns över hela Japan.

Made in Japan erbjuder många kollektioner med olika känsla, färger och finish och varje serie inkluderar tallrikar och skålar i olika former och storlekar, stora serveringsskålar och små sås- eller snackskålar.

Produkterna är omsorgsfullt handgjorda av hantverkarna som är födda och utbildade i Japan och ofta är de söner som har lärt sig av sina fäder. De gör det på ett traditionellt sätt med färdigheter, kärlek och uppmärksamhet på detaljer som gått vidare i evigheter. Servisen från Made in Japan tål diskmaskin och mikrovågsugn och tål långvarig användning. Det ser bra ut även efter år av daglig användning och det är därför alla restaurangägare älskar det!

De mest populära MIJ-kollektionerna är:

  • Aurora
  • Svart pärla
  • Kopparvirvel
  • Jord och himmel
  • BB Svart
  • Indigoblå

Var kan man hitta Made in Japan-produkter och varför är de så populära?

Made in Japan servis är älskat av alla riktiga foodies, restaurangkockar och stora designälskare. Deras glänsande glasyrer, naturliga färger, behagliga strukturer och originaldesign gör dem till ett nöje att titta på, vilket tar alla rätter till en högre nivå. Det är därför du kan hitta MIJ rätter på de bästa restaurangerna och hotellen över hela världen. Tallrikarna och skålarna används även av välkända kockar på hemmaplan som tillsammans med de bästa kulinariska bloggarna visar upp sin mat och tallrikarna och lägger ut bilder på sina recept serverade på Made in Japan keramik på sociala medier.