59 items total
Kaffebryggare SENSE CM693110, vit, Tefal
903 kr –5 %
853 kr
TEFCM693110
 Espressobryggare spis OSSIDIANA 150 ml, Alessi ALMT183
Espressobryggare för spishäll LA CONICA, 150 ml, Alessi AL900023
Espressobryggare för spishäll LA CONICA, 300 ml, Alessi AL900026
Espressobryggare för spishäll MOCHA 300 ml, Alessi ALDC066
Espressobryggare för spishäll MOKA 150 ml, Alessi ALDC063
Espressobryggare för spishäll MOKA 450 ml, röd, Alessi ALDC069FM
Espressobryggare för spishäll MOKA 70 ml, Alessi ALDC061
Up
More products

Kaffebryggare – ett bekvämt sätt att göra ditt kaffe hemma

Vad är en kaffebryggare?

Kaffebryggare är enkla enheter som är gjorda speciellt för att göra kaffe hemma. De är många olika typer av kaffebryggare som:

  • Långsamt dropp: Långsamt droppande kaffebryggare, även känd som pour-over-kaffebryggare, har blivit allt populärare bland kaffeentusiaster de senaste åren. Till skillnad från traditionella droppkaffebryggare som förlitar sig på en maskin för att fördela vattnet jämnt över sumpen, kräver långsamt droppande kaffebryggare att användaren häller hett vatten över kaffesumpen manuellt. Detta ger större kontroll över bryggprocessen och kan resultera i en mer smakrik och nyanserad kopp kaffe. Kaffebryggare med långsamt dropp finns i en mängd olika stilar, från enkla glaskaraffer till mer utarbetade inställningar med flera kammare och filter. De kräver lite mer ansträngning än traditionella kaffebryggare, men många kaffeälskare tycker att processen är meditativ och njutbar.
  • Fransk press: Denna enkla bryggteknik innefattar blötläggning av malt kaffe i varmt vatten och pressning av blandningen genom ett metallfilter. French press -kaffe är känt för sin rika smak och fylliga kropp, eftersom metallnätfiltret låter oljorna och smakerna passera igenom, till skillnad från pappersfilter som kan absorbera dem. Franska presskaffebryggare är populära bland kaffeentusiaster som uppskattar enkelheten och kontrollen den erbjuder i bryggningsprocessen.
  • Espressokaffebryggare med spishäll: Espressokaffebryggare med spishäll, även känd som Mokka-kaffebryggare, är ett populärt och prisvärt sätt att göra espressoliknande kaffe hemma. Kaffet som görs med denna typ av kaffebryggare är starkare och rikare än vanligt droppkaffe, med en tjock, sammetslen crema ovanpå. Espressomaskiner för spishäll finns i olika storlekar och stilar och är ett utmärkt alternativ till dyra espressomaskiner eller manuella bryggmetoder.
  • Specialiserade: Vissa moderna kaffebryggare faller inte riktigt in i kategorierna ovan och är därför kategoriserade som specialiserade kaffebryggare.

Vilka är fördelarna med att brygga kaffe hemma med din egen kaffebryggare?

Att göra kaffe hemma har många fördelar, som inkluderar:

  • Sänka kostnader: Att göra kaffe hemma är vanligtvis mycket billigare än att köpa det från ett kafé. Besparingarna kan verkligen öka med tiden.
  • Bekvämlighet: Att göra kaffe hemma innebär att du kan tillfredsställa ditt koffeinsug utan att lämna huset. Du behöver inte bry dig om att klä på dig och gå ut när du kan ta en kopp kaffe medan du fortfarande är i din jammies.
  • Anpassning: När du gör kaffe hemma kan du bestämma exakt hur det ska smaka, hur starkt det ska vara och hur det ska bryggas.
  • Hälsofördelar: Kaffe har förknippats med en mängd olika fördelar, till exempel lägre incidens av typ 2-diabetes, leversjukdom och flera cancerformer. Du kan vara säker på att du använder färska kvalitetsingredienser som saknar konserveringsmedel och andra tillsatser när du kokar kaffe hemma.
  • Hållbarhet: Genom att använda återanvändbara filter och undvika engångsmuggar och förpackningar medan du bakar kaffe hemma, kan du hjälpa till att minimera avfallet. Du kan också välja att använda ekologiska, rättvisemärkta kaffebönor som odlas och samlas in hållbarhet.

Vid Kulina har vi också ett urval av automatiska och halvautomatiska kaffemaskiner som används för att göra kaffe, samt kaffekvarnar för att mala kaffe.