Spishäll med espressokannor

25 items total
Kaffebryggare KULT, WMF
1 433 kr
WM0631016030
 Espressobryggare spis OSSIDIANA 150 ml, Alessi ALMT183
Espressobryggare för spishäll MOKA 150 ml, Alessi ALDC063
Mockakanna 340 ml, WMF
316 kr –5 %
300 kr
WM0647116040
Up
More products

Espressokannar med spishäll – ett bekvämt sätt att göra ett utmärkt kaffe hemma

Vad är espressogrytor på spishäll?

En espressokanna med spishäll, vanligen kallad Moka-kanna, är en typ av kaffebryggare som använder ångtryck för att brygga kaffe på en spishäll. Det är en enkel och konventionell metod för att tillaga espressoliknande kaffe utan behov av dyr och sofistikerad espressoutrustning.

Tre kammare utgör espressomaskinen med spishäll: en bottenkammare för vatten, en mittkammare för kaffesump och en övre kammare för bryggkaffe.

En spis används för att värma upp vattnet i den nedre kammaren och när det börjar koka tvingar ångans tryck det varma vattnet genom kaffemalningarna och in i den övre kammaren, där bryggkaffet avsätts.

Espressobryggare med hög kvalitet från välkända tillverkare som Alessi, Leopold Viennaoch WMF finns tillgängliga på Kulina hemsida.

Varför älskar italienare Moka-krukor?

Italienare älskar mokagrytor av flera anledningar. För det första är mokagrytan en klassisk italiensk uppfinning, och den har varit en stapelvara i italienska kök i över 80 år. För det andra är mokagrytor relativt billiga och lätta att använda, vilket gör dem till ett populärt val för hembryggning av kaffe. För det tredje producerar mokakannor en stark och smakrik kopp kaffe, vilket är en nyckelegenskap för italiensk kaffekultur. Slutligen är mokakannan en symbol för italiensk kaffetradition och -arv, och den förknippas ofta med det avslappnade och lugna livet i Italien. Av dessa och fler skäl har mokagrytan blivit en ikonisk del av den italienska kulturen och det italienska köket.

Betraktas spishäll espresso som en riktig espressobryggare?

Espressobryggare med spishäll är en vanlig och traditionell metod för att brygga kaffe som är jämförbar med espresso i smak och intensitet. I grund och botten genererar espressobryggare med spishäll inte riktig espresso.

Espresso är en speciell sorts kaffe som framställs genom att man lägger högt tryck på hett vatten som har malts. Ett rikt, utsökt och intensivt koncentrerat kaffe produceras genom denna process, och det serveras ofta i små shots.

Högtrycksextraktionsproceduren som används i en vanlig espressomaskin används inte i espressomaskiner med spishäll, som istället brygger kaffe med ångtryck.

Mot bakgrund av detta är espressobryggare med spishäll ett utmärkt val för att göra kaffe hemma eftersom de ger en robust, utsökt brygd som är jämförbar med espresso. Om du gillar smaken av spishäll espresso, finns det ingen anledning att inte fortsätta använda den för att laga ditt kaffe.

Du kan också handla från vår samling av olika kaffemaskineroch olika typer av kaffebryggare inklusive kaffebryggare med långsamt droppande och de franska tryck på.