Universella stekpannor

244 items total
Non-stick stekpanna PROFI RESIST 24 cm, WMF
1 312 kr
WM1756246411
Non-stick stekpanna PROFI RESIST 28 cm, WMF
1 553 kr
WM1756286411
Saute-panna PROFIRESIST 28 cm, WMF
1 673 kr
WM1756486411
Stålpanna CARBONE PLUS 28 cm, de Buyer
791 kr –28 %
566 kr
DB511028
Stekpanna med stekspade PROFIRESIST, set i 2, silver, WMF
Outlet
WM1756289990
Non-stick stekpanna 24 cm, Eva Solo
1 709 kr –20 %
1 367 kr
ES202724
Non-stick stekpanna 26 cm, Eva Solo
1 830 kr –20 %
1 464 kr
ES202726
Non-stick stekpanna 28 cm, Eva Solo
1 854 kr –20 %
1 483 kr
ES202728
Non-stick stekpanna 28 cm, Eva Solo
2 059 kr –20 %
1 647 kr
ES202628
Up
More products

Stekpannor – vilka är de bästa pannorna att steka i?

Stekpannor är ett måste i varje kök. De vanligaste typerna av stekpannor är pannor av aluminium, rostfritt stål, koppar eller gjutjärn. Vart och ett av materialen har sina egna egenskaper och fördelar, som du kan läsa nedan eller i vår kompletta guide om kokkärl här.

Vilka är de bästa stekpanna och vilken typ av mat passar de för?

 • stekpannor i rostfritt stål: för nästan alla typer av mat som du vill steka, bryna eller bryna är de praktiskt taget oförstörbara och materialet erbjuder överlägsen värmefördelning
 • aluminiumgrytor är bäst för att steka enskilda delar av kött, biffar, hamburgare eller stekägg. Aluminiumpannor är lätta och mycket bra på att fördela värme men kom ihåg att de inte håller värmen särskilt bra, så när du lägger mat i den heta pannan kommer temperaturen att fluktuera
 • gjutjärnsstekpannor är bäst för biffar men också för att steka och steka olika typer av mat. Ändå bör du komma ihåg att inte använda dem för livsmedel som tomater och andra sura ingredienser, delikat fisk, ägg eller klibbiga desserter
 • kopparstekpannor värms upp och svalnar snabbt, de ser vackra ut och är en fantastisk dekoration i varje kök, de är perfekta för att laga mat som kräver konstant värme och exakt temperaturkontroll (för fisk, såser eller godis som kola), men de bör inte användas med sura ingredienser som citronsaft, vin eller tomater

Att köpa rätt stekpanna beror också på vilken typ av mat du brukar steka, vilken typ av spis du använder och hur många du brukar laga till. Du kan också kolla vårt urval av wokar och grillpannor.

Är non-stick pannor bra att steka och varför hatar professionella kockar dem?

Non-stick pannor är mycket bekväma och lätta att använda och många älskar att använda dem för alla möjliga kulinariska uppgifter, inklusive stekning, bryning eller stuvning. Ändå måste du veta att de vanligtvis är väldigt känsliga och det är lätt att förstöra deras non-stick beläggning genom att använda fel köksredskap eller för starka, slipande kemikalier. Det är anledningen till att professionella kockar inte använder dem i professionella kök eller på restauranger där stekpannor används hela tiden.

Ändå är non-stick pannor utmärkta verktyg att använda hemma och kombinationen av rostfritt stål och non-stick funktionalitet är perfekt för alla typer av hemkockar, inklusive totala nybörjare. Använd dina non-stick pannor, speciellt för äggrätter, grönsaker, fågel och delikat fisk.

Hur ofta ska du byta ut non-stick pannor?

Enligt vissa allmänna regler bör du byta ut dem ungefär vart femte år men du måste titta på din panna då och då och om du märker att den är skev, repad eller missfärgad bör du sluta använda den omedelbart.

Vilka stekpannor är bäst?

I Kulina hittar du många pålitliga, högkvalitativa stekpannor tillverkade av välkända tillverkare som Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll eller WMF. Valet beror på vilket material du föredrar och hur mycket pengar du vill investera i din panna. Välj Tefal om du letar efter en billig stekpanna med non-stick eller välj de Buyer om du har råd med en premiumpanna från en legendarisk fransk tillverkare.

Hur tar man hand om sina stekpannor?

Om du har investerat pengar i en stekpanna av god kvalitet bör du ta hand om den på ett lämpligt sätt som säkerställer lång och hälsosam användning. Hur underhåller du din stekpanna? Följ dessa enkla regler för att njuta av dina kokkärl under lång tid:

 • använd endast silikonredskap på dina non-stick kastruller,
 • tvätta alltid dina kastruller för hand, använd inte starka rengöringsmedel eller skrubbar,
 • torka dina kastruller direkt efter att du har tvättat dem,
 • undvik stora temperaturförändringar (ställ aldrig en het panna under kallt vatten),
 • försök att undvika sur mat och sprayer för matlagning,
 • bestryk pannan efter att ha torkat den med ett tunt lager olja,
 • förvara dina kokkärl ordentligt