Bordsgafflar

5 items total
Bordsgaffel MACHINE COLLECTION 20 cm, Seletti SLT10958
Bordsgaffel MAXIME, grå, Blomus
184 kr
BM64131
Bordsgaffel MAXIME, varmgrå, Blomus
Outlet
184 kr
BM64130
Bordsgaffel STELLA, matt rostfritt stål, Blomus BM63827
Bordsgaffel STELLA, svart, Blomus
142 kr
BM64198

Bordsgafflar – ditt nödvändiga redskap för en huvudrätt av en måltid

Bordsgafflar är en sorts matbestick som främst används för att plocka upp och äta fasta föremål, som kött, grönsaker och spannmål. De har två till fyra pinnar och åtföljs vanligtvis av bordsknivar och bordsskedar från samma besticksamling.

Bordsgafflar finns i en rad olika former och storlekar och är ofta tillverkade av rostfritt stål eller stål. De används till vardags, i alla miljöer och vid alla tillfällen. De ingår ofta i större bestickset.

Vilka typer av gafflar finns det?

Gafflar finns i en mängd olika typer, var och en med ett distinkt syfte. Några av de mest typiska sorterna listas nedan:

  • Bordsgaffel: Detta är den vanligaste typen av gaffel som används för att äta måltider vid bordet. Den har normalt fyra pinnar och ett långt handtag.
  • Dessertgaffel: dessertgafflar har kortare pinnar och är mindre än en bordsgaffel. Den är gjord för att användas till desserter inklusive kakor, pajer och bakverk.
  • Fiskgaffel: Denna gaffel är gjord speciellt för att äta fiskmåltider. Den är lång, tunn och har en lätt böjd spets.
  • Serveringsgaffel: Denna gaffel har långa pinnar som används för att servera stora måltider, som kassler eller sallader.

I allmänhet avgör vilken typ av mat du äter eller serverar vilken typ av gaffel du använder. Gafflar finns i en mängd olika utföranden som fyller en mängd olika funktioner och kan förbättra effektiviteten och nöjet att äta och servera.

Vad är skillnaden mellan en bordsgaffel och en serveringsgaffel?

En serveringsgaffel och en bordsgaffel kännetecknas i första hand av deras storlek och avsedda syfte.

En bordsgaffel är en normalstor gaffel som används vid bord för individuella serveringar. Den är gjord för att plocka upp och konsumera små till medelstora portioner mat, som pasta, kött eller grönsaker.

En serveringsgaffel har å andra sidan en större vikt, ett längre handtag och längre pinnar än en bordsgaffel. Den är gjord för att servera större portioner mat, såsom stekar, kött, kalkon, etc. Det finns också större gafflar för kött som främst används i köket för att skära stek eller skinka.

Pinnarna på serveringsgafflarna är ofta längre än de på bordsgafflarna, vilket gör dem mer lämpade för att servera större rätter. Serveringsgafflar finns i en mängd olika storlekar och utföranden. De ingår ofta i en set i kompletterande serveringsredskap som används för formella måltider eller speciella evenemang, och de är i allmänhet mer utarbetade och dekorativa än bordsgafflar.