Alessi

Alessi - drömfabriken för italiensk design, har i över 100 år "gjort det vanliga extraordinära" genom att skapa vardagsföremål som är intressanta, estetiska, funktionella och åtråvärda. Det är därför så många av dem blir designikoner som du snabbt kommer att bli kär i!
394 items total
Drinkglas MAMI, set i 4 delar, 500 ml, Alessi ALSG1193S4
Brödrost PLISSÉ XXL 46 cm, svart, plast, Alessi
New
ALMDL15B
Brödrost PLISSÉ XXL 46 cm, vit, plast, Alessi
New
ALMDL15W
Digital matvåg PLISSÉ 27 cm, grön, plast, Alessi
New
ALMDL16GR
Digital matvåg PLISSÉ 27 cm, vit, plast, Alessi
New
ALMDL16W
Galler för brödrosten SG68, Alessi
Outlet
386 kr –15 %
328 kr
ALSG68RACKW
Glassskål BIG LOVE, med sked, apelsin, Alessi ALAMMI01SO
Gryta CONVIVIO 20 cm, 3,1 l, rostfritt stål, Alessi
New
ALDC10120
Gryta CONVIVIO 20 cm, 5,7 l, rostfritt stål, Alessi
New
ALDC10020
Gryta CONVIVIO 24 cm, 5,4 l, rostfritt stål, Alessi
New
ALDC10124
Up
More products

ALESSI – Italiensk drömfabrik

Alessi varumärkeshistorik

Alessi är ett italienskt varumärke som grundades 1921 av en plåtslagare Giovanni Alessi Anghini. Redan från början var produkterna som skapats främst genom kallbearbetning av metallerna kända för sin höga kvalitet, skickliga hantverk, perfekta finish, moderna utseende, kreativitet och innovation. Första industriella men samtidigt dekorativa produkter som fruktkorgar och skålar av stål producerades redan 1945 och det var vid den här tiden som ALFRA (Alessi FRAtelli) började arbeta i samarbete med oberoende designers. Alessi-produkter är fortfarande tillverkade i Italien av högutbildade hantverkare på fabriken i Crusinallo, Omegna.

Alessis uppdrag och vision

Alberto Alessi, grundarens barnbarn sa en gång att "Ett sant designarbete måste röra människor, förmedla känslor, väcka minnen, överraska och gå emot vanligt tänkande." Han var den som påverkade hur Alessi tänker på design och som etablerade dess uppdrag. Alessi är tänkt att översätta kreativa uttryck till riktiga hemobjekt som kan uppfylla drömmar och tillfredsställa mänskliga önskningar. Det är tänkt att vara drömfabriken som gör det vanliga extraordinära. Dess produkter är tänkta att svara på behovet av lycka och för konst. Men Alessi är inte bara drömfabriken, det är ett slags laboratorium för industriell forskning om tillämpad konst.

Kända designers och samarbeten

När Alberto Alessi kom till företaget 1970 gjorde han det klart att han vill producera föremål som inte bara är funktionella utan också kan tillfredsställa människors behov av konst och poesi. Det var då Alessi började sitt samarbete med en grupp artister, inklusive Salvador Dalí och senare med sådana kända designers som Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni och Alessandro Mendini som bidrog till att förvandla företaget till drömfabriken som Alberto föreställde sig.

Under årens lopp har många kända konstnärer och designers bestämt sig för att arbeta för Alessi, inklusive designstjärnor som Zaha Hadid, Aldo Rossi, Toyo Ito, Marcel Wanders, Miriam Mirri, Michael Gravesoch Philippe Starck.

Material och kvalitet

De flesta Alessi-produkter har skapats genom kallbearbetning av metaller (rostfritt stål, koppar, mässing och nickel) men många andra material som trä, porslin, glas eller plast ingår också i dess katalog. Alla material och processer genomgår stränga kvalitetsstandarder, är tidlösa och eleganta och de kompromissar inte mellan den tekniska komplexiteten i industriell produktion och den uppmärksamhet på detaljer som är typiska för konst och hantverk.

Produkterna och designikonerna

Alessi är känt för sina husgeråd och köksredskap – funktionella, vackra och snygga produkter som kan vara både användbara och dekorativa. Katalogen innehåller köksredskap, serviser, glas, bestick, kaffe & te och bartillbehör samt dekorativa föremål för vardagsrummet och funktionella badrumsprodukter.

Bland de mest populära Alessi-produkterna är sådana designikoner som:

Alessi produkter – var kan du hitta dem?

Många av Alessi-produkterna kan ses på välkända museer runt om i världen som Centre Pompidou, Victoria and Albert Museum och Museum of Modern Art. Du kan även se dem i olika design- och inredningstidningar. Det är faktiskt svårt att hitta en där det inte skulle finnas någon av Alessis produkter på bilderna! Köksprodukter från den berömda italienska drömfabriken kan också ses i filmer Vanliga människor och kändisar älskar dem och de är perfekta presenter för designälskare såväl som idealiska bröllopspresenter.