Stelton

Förvandla ditt utrymme till ett hem och gör din vardag vacker med det ikoniska och innovativa varumärket Stelton som står för kvalitet, hållbarhet och tidlös dansk design.
111 items total
Bärbar bordslampa PIER 25 cm, LED, sand, Stelton SN6141
Brödkorg 23 cm, mörkgrön, bomull, Stelton SN1344
Brödlåda EMMA 23 cm, grå, Stelton
1 315 kr –8 %
1 203 kr
SNX2261
Brödrost EMMA 31 cm, grå, Stelton
2 402 kr –19 %
1 933 kr
SNX2221
Cocktailshaker ARNE JACOBSEN 750 ml, silver, Stelton SN0161
Dekorativ skål PILASTRO 15 cm, Stelton
421 kr
SNX505
Elektrisk vattenkokare EM77 1,5 l, ljusgrå, Stelton SN8902
Elektrisk vattenkokare EM77 1,5 l, svart, Stelton SN890
Fransk presskaffebryggare THEO 800 ml, svart, Stelton SNX636
Isskopa ARNE JACOBSEN 1 l, silver, Stelton
3 358 kr
SN051
Kaffepress EM77 1 l, vit, Stelton
939 kr
SN811
Kolsyreflaska BRUS 1,15 l, klar, plast, Stelton SN2101
Up
More products

Stelton - tidlös och funktionell design för alla

Stelton är ett danskt designmärke grundat 1960 av Niels Stellan Høm och Carton Madelaire. Först försökte de sälja sportskor och möbler, men när de hörde talas om en liten fabrik som heter "Danish Stainless" började de marknadsföra en såsskål i rostfritt stål som blev mycket populär bland de danska byggvaruhusen och utanför Danmark. 1963 anställdes Peter Holmblad som försäljningschef för Stelton (och blev senare VD). Han kom med sina visionära idéer och varumärket har snart blivit känt för sin högkvalitativa, funktionella och minimalistiska design.

2004 förvärvade familjen Ring Stelton och sedan dess har Stelton utökat sitt samarbete med internationella arkitekter och designers. Från köksutrustning till serviser och produkter för te och kaffe, Stelton med sitt uppdrag att göra vardagen vacker, har lyckats skapa ikoniska mönster som har blivit klassiker med tiden.

Designerna bakom varumärket

Steltons historia präglas av en rad samarbeten med några av vår tids mest framstående designers. Varumärket har alltid varit engagerat i att tänja på gränserna för design och innovation, och detta har möjliggjorts genom sina partnerskap med kända designers. Ett av varumärkets mest framgångsrika partnerskap var med den legendariska danska designern Arne Jacobsen, som skapade Cylinda-Line, en kollektion av porslin i rostfritt stål som har blivit en dansk klassiker. design.

Cylinda-line lanserades 1967 och belönades omedelbart med flera designpriser. Till en början uppfattades kollektionen som mycket avantgardistisk men nu är serien erkänd som en symbol för en klassisk, sofistikerad stil.

Andra kända designers som har arbetat för Stelton inkluderar Erik Magnussen, som designade den ikoniska Stelton vakuumkannan och Klaus Rath, som skapade den prisbelönta EM77 vakuumkannan. Stelton:s engagemang för att arbeta med duktiga designers har hjälpt varumärket att förbli relevant och skapa produkter som står sig över tiden.

Steltons katalog - tidlös skönhet i vardagsprodukter

Steltons produkter kännetecknas av sin enkla, funktionella design som fokuserar på det väsentliga. Varumärkets minimalistiska inställning till design återspeglas i dess produkter, som ofta har rena linjer och en elegant, modern estetik. Detta fokus på enkelhet och funktionalitet har hjälpt Stelton att skapa tidlösa mönster som är både praktiska och vackra.

En av Steltons mest ikoniska produkter är EM77 Vakuumkannan, designad av Klaus Rath. Kannan, som introducerades 1993, är känd för sin distinkta form och det unika "klick" som den gör när den öppnas och stängs. Kannan har vunnit ett flertal priser för sin design, inklusive det prestigefyllda Red Dot Design Award.

Stelton har även vunnit ett flertal designpriser för sina andra produkter, inklusive i:cons-kollektionen av Peter Holmblad, som vann Good Design Award, och Pure Black Knife Collection, som vann IF Product Design Award.

Stilmässigt kännetecknas Steltons produkter av sin moderna, minimalistiska design. Varumärkets produkter är ofta tillverkade av högkvalitativa material, såsom rostfritt stål och porslin, som är hållbara och håller länge. Steltons design är också mycket funktionell, med många produkter designade för att användas i köket och vid matbordet.

Stelton - du kommer att älska det!

Kulina kunder älskar Stelton produkter för deras enkla, funktionella design, såväl som deras högkvalitativa material och hantverk. Steltons produkter är designade för att användas och avnjutas varje dag, och varumärkets engagemang för att skapa produkter som är både vackra och praktiska har hjälpt det att bli ett av de mest respekterade designmärkena i världen. Oavsett om du letar efter en kaffemugg, en salladsskål eller en vakuumkanna, har Stelton en produkt som uppfyller dina behov och överträffar dina förväntningar.