Serveringsskålar

184 items total
Matskål 18 cm, mörkgrå, Bitz
Outlet
229 kr –10 %
206 kr
BITZ821260
Salladsskål LEGIO NOVA 3,2 l, Eva Solo
783 kr –20 %
626 kr
ES887286
Salladsskål LEGIO NOVA 3,3 l, Eva Solo
915 kr –20 %
732 kr
ES887296
Up
More products

Serveringsskålar - ett måste till ditt bord

Vad är serveringsskålar och vad används de till?

Serveringsskålar, även kallade salladsskålar, används för att servera olika typer av mat såsom sallader, kokta grönsaker, pasta, potatis, popcorn, chips, etc. De finns i olika storlekar även tillgängliga för att servera snacks, mindre portioner av sallader eller desserter.

Serveringsskålar kan bekvämt placeras vid matbordet och skickas från en person till en annan så att varje person kan servera mat på sin tallrik. Serveringsskålar finns i en mängd olika utföranden, dimensioner och material och om de väljs med ett dekorativt mönster eller stil som matchar inredningen kan de även användas som dekorativa skålar för frukt i både hem- och professionella sammanhang.

Om du letar efter salladsskålen, se till att du också kolla in vårt urval av salladsskedar för att få ditt bord att se ännu snyggare ut och om du vill se till att smaken på din sallad är lika god som den. utseende, se till att du strö över lite olivolja av hög kvalitet och smaksatt salt, smaskigt!

Vilka material används för att göra serveringsskålar?

Salladsskålar finns i en mängd olika sammansättningar. De mest populära typerna av skålar är de som är gjorda av porslin, glas, plast och rostfritt stål. Mer miljövänliga material, som stengods och keramik, har tillkommit de senaste åren och vi har alla i vår butik.

Varje material har naturligtvis unika egenskaper. De är alla antingen riktigt festliga, behöver särskilt underhåll eller är bara praktiska. Den perfekta salladsrätten för dig beror på mattallrikar och andra servis som du redan har eller på stilen i din matsal. Du väljer en serveringsskål i porslin om alla dina tallrikar är i klassiskt vitt porslin eller en salladsskål i trä om du letar efter en rätt som passar perfekt att servera sallad under din sommargrill.

Nedan är några av de utmärkande egenskaperna hos flera av våra serveringsskålar som är baserade på dessa material.

Serveringsskålar av stengods: Starka och användbara, utmärkta för dagligt bruk. Den har måttliga bränningstemperaturer som möjliggör skräddarsydda pjäser. De är starkare än lergods och motståndskraftiga mot spån. Idealisk för tung användning och kan ofta tåla ugnstemperaturer på upp till 250°C

Salladsskålar i rostfritt stål: De tål diskmaskin, är robusta och håller länge, hygieniska, smaklösa och rostfria.

Porslin, keramisk salladsskål: Det finns ett stort utbud av mönster och färger, och i synnerhet porslin ser ofta ganska elegant ut. De är också reptåliga och hygieniska.

Gör ett uttalande med en serveringsskål från ett av våra favoritmärken, som MIJ, Revol, Eva Solooch Bitz. För både vardagsmat och speciella tillfällen är du garanterad högsta kvalitet och tidlös elegans, oavsett vilken stil du väljer.