Microplane

Microplane är ett varumärke som specialiserat sig på lyxiga, högkvalitativa rivjärn och rivjärn. De vassaste, pålitliga knivarna tillverkade i USA kommer att hantera alla typer av mat - grönsaker, ost, ingefära eller muskot, vilket gör ditt arbete i köket enklare.
5 items total
Grovt rivjärn MASTER, handtag i valnöt, Microplane MI43308
Grovt rivjärn PROFESSIONAL, Microplane
Outlet
375 kr
MI38008
Julienne-rivjärn GOURMET, Microplane
350 kr
MI45041
Ultragrovt rivjärn GOURMET, Microplane
375 kr
MI45011
Zester rivjärn FLEXI ZESTI, orange, Microplane MI34830

Microplane - världens bästa köksrivjärn

Microplane grundades av Richard och Grace Graceffa. Paret var ursprungligen i branschen för att tillverka träbearbetningsverktyg men upptäckte att deras raspar uppfanns 1990 på deras gemensamt ägda kontraktstillverkningsanläggning, Grace Manufacturing Inc., i Russellville, Arkansas, USA var en fantastisk produkt med stor potential. Paret bestämde sig för att vända sin verksamhet och skapa köksredskap som var speciellt designade för rivning och smak som snabbt blev populärt bland kockar och hemkockar och blev grunden för företagets framtida framgång.

Företagets uppdrag och utmärkelserna

Microplane:s uppdrag är att förse kunder med köksverktyg av hög kvalitet som är utformade för att göra matlagning och bakning enklare och roligare.

Microplane:s engagemang för kvalitet och innovation har gett företaget åtskilliga designpriser genom åren. 1999 belönades företagets zester med Kitchen Innovation Award på International Housewares Show. Sedan dess har företaget vunnit ett flertal utmärkelser för sina produkter, inklusive Red Dot Design Award, iF Design Award och Good Design Award, där den senaste är Red Dot Award: Product Design 2022 för rivjärnen i den svarta Serien får.

Microplane zester - ett måste i ditt kök!

En av Microplane mest populära produkter är zester. Microplane zester är designad för att snabbt och enkelt ta bort skalet från citrusfrukter, vilket gör den till ett populärt verktyg bland kockar och bagare. Zestern har ett långt, smalt blad med små knivskarpa tänder som gör det lätt att riva skalet från frukten utan att ta bort något av det bittra kärnan. Microplane-zestern skiljer sig från andra zester eftersom dess blad är superskarpa och placerade tätt intill varandra, vilket ger ett finare galler/skal. Den är också snabbare att använda än en kniv för många uppgifter, och den är robust och hållbar.

Microplane producerar också en rad köksrivjärn som är designade för olika typer av mat. Företagets rivjärn är kända för sin precision och skärpa, vilket gör det enkelt att riva ost, grönsaker och andra ingredienser med minimal ansträngning.

Från sin ödmjuka början som ett träbearbetningsföretag har Microplane vuxit till ett globalt varumärke som är känt för att producera några av de bästa rivjärnen och zestrarna på marknaden som fortsätter att vara en favorit bland hemkockar och professionella kändiskockar som Gordon Ramsey lika.