Brödbakare

50 items total
Brödkniv CLASSIC COLOUR 23 cm, korallpersika, Wüsthof
New
WU1061706323
Brödkniv CLASSIC COLOUR 23 cm, lila, Wüsthof
New
1 589 kr
WU1061706223
Brödkniv CLASSIC COLOUR 23 cm, rosa Himalayasalt, Wüsthof
New
WU1061706423
Brödkniv CLASSIC COLOUR 23 cm, sammetsostron, Wüsthof
New
WU1061706123
Brödkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 409 kr
FDCK8193921
Brödkniv 21 cm, F.Dick
337 kr
FDCK8503921
Brödkniv 21 cm, Victorinox
422 kr
VN6863321B
Brödkniv BAMBOO 20 cm, Samura
428 kr
SMRSNBNCH
Brödkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
819 kr
FORGEDSDV304075
Brödkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 373 kr
WU4149
Brödkniv CLASSIC 23 cm, med dubbel tandning, Wüsthof WU415223
Brödkniv CLASSIC 23 cm, Wüsthof
1 287 kr
WU4150
Brödkniv CLASSIC 26 cm, Wüsthof
1 613 kr
WU4151
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, gräddvit, Wüsthof WU4166020
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 529 kr
WU416620
Brödkniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
1 709 kr
WU416623
Brödkniv CLASSIC IKON CREME 23 cm, Wüsthof
1 830 kr
WU1030431123
Brödkniv CLASSIC WHITE 23 cm, Wüsthof
1 373 kr
WU1040201123
Brödkniv COMFORT K2213444 20 cm, rostfritt stål, Tefal TEFK2213444
Brödkniv DAMASCUS 20 cm, Samura
1 637 kr
SMRSNDNCH
Brödkniv FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
1 156 kr
DB428626
Brödkniv FK2 CHEF 21 cm, de Buyer
1 132 kr
DB428121
Up
More products

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet