Brödbakare

47 items total
Bakverkskniv RAN PLUS 23 cm, svart, Yaxell
2 783 kr
YAX36608
Bakverkskniv VIVUM 26 cm, stål, brun, F.DICK
1 366 kr –13 %
1 186 kr
FDCK83639262H
Brödkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 284 kr –21 %
1 008 kr
FDCK8193921
Brödkniv 21 cm, F.Dick
337 kr
FDCK8503921
Brödkniv 21 cm, trä, Victorinox
912 kr
VN5163021G
Brödkniv 21 cm, Victorinox
458 kr –13 %
396 kr
VN6863321B
Brödkniv Amici Wüsthof 23 cm
2 944 kr –11 %
2 595 kr
WU1011301123
Brödkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
816 kr
FORGEDSDV304075
Brödkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 269 kr –10 %
1 140 kr
WU4149
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, gräddvit, Wüsthof WU4166020
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 525 kr –12 %
1 342 kr
WU416620
Brödkniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
1 781 kr –11 %
1 568 kr
WU416623
Brödkniv CLASSIC IKON CREME 23 cm, Wüsthof
2 039 kr
WU1030431123
Brödkniv CLASSIC WHITE 23 cm, Wüsthof
1 395 kr –7 %
1 294 kr
WU1040201123
Brödkniv FK2 CHEF 21 cm, de Buyer
1 385 kr –43 %
781 kr
DB428121
Brödkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
1 236 kr –40 %
732 kr
ZW31076201
Brödkniv GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brun, Dellinger DNGRXZB2S8B
Up
More products

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet