Spisar för bordsskiva

1 items total
Bärbar induktionsspis KULT X, WMF
1 553 kr
WM0415240011

Bordshällar – en bekväm och mångsidig matlagningslösning

Vad är bordshällar?

Bordshällar är ett praktiskt och anpassningsbart matlagningsalternativ som är lätt, bärbart och lätt att använda. De är perfekta för lägenheter, sovsalar, kontor och matlagning utomhus eftersom de ofta är mindre än konventionella brännare och ugnar. Olika livsmedel, som röror, nudlar och grillat kött, kan tillagas med bordshällar.

Bordshällar är ett praktiskt och ekonomiskt alternativ till att laga mat utan att behöva använda en spis i full storlek.

Vilka typer av bordshällar finns det?

Det finns två huvudtyper av bordshällar: induktion och elektriska. Induktionshällar är de typer av elektriska spishällar som använder ett magnetfält för att värma upp kokkärl. De är mycket effektiva och kan snabbt värmas upp, vilket gör dem till ett populärt val för många människor.

Det finns också elektriska spishällar, som är de typer av spisgrytor som enbart använder el för att värma upp din mat. De består av en eller flera brännare som eldas med en elektrisk spole eller element. De är enkla att använda och anpassningsbara bordshällar varför det är ett vanligt val för många hus.

Hur tar jag hand om en elspis?

Hållbarhet, optimal prestanda och undvikande av elektriska stötar för en elektrisk spis är beroende av korrekt underhåll. Följande är därför några tips för att underhålla en elektrisk spis:

  • Rengör alltid spisen för att undvika ansamling av olja och matrester, vilket kan leda till bränder och andra problem.
  • Håll spisen borta från vatten, även efter användning, eftersom att inte göra det kan resultera i en elektrisk stöt.
  • Det är också mycket viktigt att du alltid kopplar ur spisen när den inte används.
  • Sist men inte minst är det viktigt att undvika att överbelasta spisen. Överbelastning av spisen kan leda till överhettning och funktionsfel. Laga bara så mycket mat som spisen är konstruerad för att hantera.

På Kulina har vi flera andra typer av spisar tillgängliga som fritöser, äggkokare, ångkokaresamt elektriska bordsgrillar.