Ostbrickor

11 items total
Sashimi-tallrik CRAFT BLACK 29 x 8 cm, MIJ
386 kr –25 %
288 kr
MIJC6916
Tapastallrik STONE SLAB 25 x 25 cm, MIJ
448 kr –24 %
337 kr
MIJC7178
Roterande ostbräda 30 cm, Continenta
296 kr
CONT3012
Roterande ostbricka 40 cm, Continenta
427 kr
CONT3014
Skärbräda IBR 34 x 24 cm, trä, Revol
506 kr
RV655503
Tapastallrik 30 x 10 cm, Nicolas Vahé
61 kr
NV106490002

Ostbrädor och tapasbrädor – speciellt framtagna för ostar och mellanmål

Vad används en ostbräda eller tapasbräda till?

Ostbrädor och tapasbrädor är utmärkta för att servera en rad olika snacks och mat, inklusive ostar, skinka, tapas, oliver, nötter, kex, bröd, pålägg och dip, etc. I Kulina hittar du serveringsbrädor gjorda av olika material, i olika storlekar och former. Våra tapasbrädor och träostkärnor är tillverkade av pålitliga tillverkare som Blomus, Revol, Continentaoch Nicloas Vahe.

För ytterligare serveringsredskap för dina snacks kan du också bläddra igenom vår samling av snackserveringsfat, ostknivar och skärbrädor.

Vilka material används vid tillverkning av ostbrädor, förutom trä?

Många ytterligare material kan användas för att göra ostbrädor utöver trä. Dessa material inkluderar men är inte begränsade till:

  • Tapasbrädor i skiffer eller basalt: tapasbrädor och ostbrädor gjorda av skiffer eller sten har ett fint rustikt utseende och en naturlig känsla som ser bra ut i moderna interiörer
  • Stengods: Ostbrädor gjorda av en hård, hållbar keramik som kallas stengods och som har genomgått en bränningsprocess vid hög temperatur är ofta glaserade och finns i en mängd olika färger.
  • Porslin: Ostbrädor av porslin är gjorda av ett keramiskt material som är känt för sin hårdhet och hållbarhet som bränns vid hög temperatur. Ostbrädor av porslin kan hittas i ett brett utbud av nyanser och mönster, och de är ofta belagda för att ge dem ett glansigt, smidigt utseende.

Hur tar man hand om sin ostbräda i trä?

Genom att följa dessa enkla förslag kan du säkerställa att din ostbräda av trä förblir i gott skick under lång tid.

  • Efter användning, tvätta brädan snabbt med varmt vatten, mild tvål och en mjuk svamp. Eftersom slipande svampar och borstar kan skada träet, undvik att använda dem.
  • Innan du förvarar brädan, torka den ordentligt med en ny handduk eller låt den lufttorka helt.
  • Strö lite grovt salt på brädan och skrubba den med hälften av en citron för att få bort eventuella fläckar eller lukter. Torka brädan som vanligt efter att ha sköljt ordentligt med vatten.
  • Applicera en livsmedelssäker olja eller vax på skivan regelbundet för att bevara den och förhindra att träet torkar ut. Se till att du strikt följer tillverkarens instruktioner.
  • Undvik att blötlägga den i vatten eller diska den i diskmaskin för att förhindra att skivan blir skev eller spricker.