Sous-vide vakuumkokare

12 items total
Sous vide-folie LONO 30 x 600 cm, 2 rullar, WMF WM419980041
Sous vide-folie ZU 3613, Severin
154 kr
SEVEZU3613
Sous vide-folie ZU 3614, Severin
193 kr –12 %
168 kr
SEVEZU3614
Sous vide-folie ZU 3615, Severin
337 kr –14 %
288 kr
SEVEZU3615
Sous vide-folie ZU 3616, Severin
241 kr –5 %
228 kr
SEVEZU3616
Sous vide-folie ZU 3617, Severin
289 kr –16 %
240 kr
SEVEZU3617
Vakuumförseglingspåsar ZU3625, Severin
337 kr –14 %
288 kr
SEVEZU3625
Vakuumförslutare FS 3610, Severin
675 kr –20 %
540 kr
SEVEFS3610

Sous-vide Vacuum Cooker – din ovanliga kökshjälpare

Den franska termen sous vide, som översätts till "under vakuum", hänvisar till en tillagningsmetod där mat placeras i en lufttät behållare och nedsänkt i en kastrull med vatten som har värmts upp till en specifik temperatur.

Vilka är de största fördelarna med sous vide-matlagning?

Även om sous vide-matlagning kräver specifik utrustning och mer tid har det några stora fördelar.

  • du har stor kontroll över tillagningstiden. Mat kan tillagas och vakuumförslutas upp till en dag i förväg och lämnas att laga långsamt i vattenugnen. Du kan sous vide din mat över natten och servera din måltid när du är redo.
  • du behöver inte styra temperaturen själv – du kan tillaga kött och fisk under en viss tid utan att behöva styra temperaturen själv
  • sous vide-matlagning är handsfree! - Allt du behöver göra är att vakuumförpacka din mat, lägga den i vatten, ställa in temperaturen och gå därifrån
  • Sous vide behåller mer näringsämnen och vitaminer än andra tillagningsmetoder.
  • sous vide spisar gör köttet mörare
  • nästan vad som helst kan tillagas sous vide; vissa kockar använder det till och med för att mjukkoka ägg.

Hur använder jag en Sous-vide vakuumkokare?

Du behöver minst tre saker för att komma igång: vatten, en stor behållare och en förslutbar påse. Den vanligaste typen av premium återförslutningsbar påse är vakuumförseglad, och du kan få dem på vår hemsida.

Eftersom matlagning av sous vide förstärker smaken rekommenderar vi att du använder ett litet antal kryddor för att smaksätta din måltid innan den packas i påsar. Fyll bara påsen, krama ur luften och placera den i behållarens varma vattenbad.

Vad är det viktigaste när du använder en sous-vide spis?

Utöver sous-vide-spisen behöver du lite extra utrustning såsom en vakuumpåsförslutare, vakuumpåsar eller folie, en vakuumpump. Några av dessa listas nedan:

Vakuumförslutningsmaskin: Vakuumförslutare fungerar genom att avlägsna luft från en plastpåse packad med mat innan den försluts med värme. Detta håller din mat fräschare längre genom att skapa en miljö som gör det oerhört svårt för mikrober att blomstra. Den har använts för tillagning under vakuum eftersom den täta förseglingen också förhindrar fuktförlust och brännskador.

Påsar för vakuumförslutare: Maten håller sig fräsch upp till 8 gånger längre i vakuumpåsar. Alla näringsämnen är fortfarande intakta, och de har fortfarande sin fulla smak och doft. Dessa påsar är de bästa för matlagning under vakuum eftersom de är hållbara och tål brännskador vid uppvärmning.

För att garantera en mycket framgångsrik matlagningsupplevelse erbjuder vi dig allt du behöver för din sous-vide-matlagning, från sous-vide-kokare till alla tillbehör från kända företag som Severin och Zwilling.