Kähler

Kähler - en del av Rosendahl Design Group - är känt för fantastiska keramik- och porslinsfat, innovativa glasyrer, kreativ design och utmärkande konstnärliga samarbeten. Kolla in dess serviser, kökstillbehör, vaser och dekorationer och njut av dansk, modern och sensuell berättelse om design, där alla är välkomna.
73 items total
Äggkopp HAMMERSHOI, set i 2 delar, vit, Kähler KHL693025
Bonbonniere HAMMERSHOI SPRING 12 cm, vit, Kähler KHL693240
Bordsduk HAMMERSHOI POPPY 150 x 370 cm, nude, Kähler KHL693703
Desserttallrik HAMMERSHOI 19 cm, vit, Kähler KHL692212
Desserttallrik HAMMERSHOI 22 cm, vit, Kähler KHL692211
Figur THE ATTENTIVE ONE 13 cm, vit, stengods, Kähler KHL691018
Figur THE CURIOUS ONE 12,5 cm, vit, stengods, Kähler KHL691015
Figur THE HEDONIST 22 cm vit, stengods, Kähler KHL691019
Figur THE REFLECTIVE ONE 14 cm, vit, Kähler
1 083 kr
KHL691017
Hållare för hushållspapper HAMMERSHOI, vit, Kähler KHL693035
Julkula HAMMERSHOI 2022 vit, Kähler
289 kr
KHL693260
Kaffekopp med fat HAMMERSHOI 250 ml, vit, Kähler KHL692205
Middagstallrik HAMMERSHOI SPRING, 22 cm, vit, Kähler KHL693243
Up
More products

Kähler – traditionen av konst och hantverk

Historien om märket Kähler började 1839 när Herman Kähler öppnade en keramikverkstad i Næstved. Varumärket blev dock känt för sin unika design när hans son, Herman A. Kähler, sammanfogade den.

Sedan dess har Kähler förknippats med handgjorda och hantverksmässiga designtraditioner, innovativa glasyrer, kreativ design och utmärkande konstnärliga samarbeten. Varumärket förser sina användare med vackra servis, vaser, figurer och skulpturer, lyktor och ljusstakar, säsongsbetonade dekorationer och textilier som skapar en sensuell atmosfär i inredningen.

Eran som familjeägt företag med fjärde generationen av Kähler-familjen slutade 1974. Nu är Kähler en del av Rosendahl Design Group – en familj av moderna designikoner och de bästa skandinaviska varumärkena som blandar tradition med innovation och tidlös elegans.

Kählers vision och uppdrag

Kähler har vuxit som ett designkollektiv med de bästa konstnärerna, de största formgivarna och hantverkarna ombord. Förutom de mest begåvade människorna – konstnärer och keramikmålare, är hemligheten med Kähler:s DNA också hantverket och kreativiteten som dessa människor delar. Det är det som har gjort Kähler till ett ikoniskt keramikmärke och en mästare inom dansk keramisk design.

Bland de största danska konstnärerna som arbetade för Kähler var Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøi, Kai Nielsen eller Jens Thirslund.

Brands ambition är att vara ledaren på konstscenen och ta det bästa från ett konstnärligt keramiskt arv och blanda det med moderna trender. Varumärket anser att bra design och handgjord kvalitet inte har något utgångsdatum och de bevisar det med varje produkt från deras katalog.

Hur tillverkas Kählers produkter?

Genom åren har ett stort antal olika kvinnliga keramikmålare arbetat för Kähler, och satte den sista touchen på produkterna och säkerställde att Kählers keramik fick ett unikt och charmigt handgjort utseende. Kählers handgjorda designtraditioner lever än idag och även nu är några av märkenas produkter, såsom vaserna från Omaggio Nuovo-serien (som representerar en återupplivning av den välkända Omaggio-serien) handmålade. Dessutom är alla dörr- och fönsteröppningar i den berömda Urbania-serien av keramiska lyktor snidade för hand. Detta är klassiskt keramiskt hantverk när det är som bäst!

Kählers produkter kommer att matcha både klassiska och moderna interiörer. Deras former och färger är tidlösa och eleganta och kommer att vara fantastiska presenter till alla älskare av klassisk dansk design.