BBQ galler

11 items total
Grillgaller BEER BOX, Höfats
458 kr
HO070301
Grillgaller BOWL 57 cm, Höfats
759 kr
HO100401
Grillgaller CRATE, Höfats
374 kr
HO120301
Grillgaller CUBE, Höfats
735 kr
HO020301
Grillgaller för CONE grill, gjutjärn, Höfats HO010301
Grillgaller för eldstad FIRECUBE, Eva Solo
915 kr
ES571116
Grillgaller för ELLIPSE eldstad, Höfats
1 060 kr
HO060301
Grillgaller TRIPLE 45 cm, Höfats
1 601 kr
HO050301

Grillgaller – en perfekt BBQ-upplevelse

Vad är BBQ-galler?

Detta verktyg, ofta kallat grillgaller eller grönsaksgrill, används för att hålla en mängd små måltider som kan glida genom de typiska grillplattorna eller gallren när måltider grillas.

I Kulina-butiker har vi grillgaller tillverkade av kända varumärken som Eva Solo, Höfats och Outdoorchef och de är vanligtvis gjorda av ett non-stick material.

När du lyfter BBQ-gallret från grillen har vissa galler handtag för att underlätta hanteringen. Många grillgaller har perforerade hål som låter juice och oljor passera genom och bort från maten samtidigt som maten får ta emot den direkta intensiteten av värmen.

Hålen är dock små så att ömtåliga livsmedel som fiskbitar, räkor, skaldjur och grönsaker inte faller igenom eller fastnar i de öppna ytorna, som kan förekomma på vanliga grillställ.

Vilka typer av grillgaller finns tillgängliga?

Det finns flera olika typer av grillgaller tillgängliga i Kulina, alla med unika egenskaper och fördelar. De många typerna inkluderar följande:

  • Gjutjärnsgrill: Grillgaller tillverkade av gjutjärn används eftersom de är pålitliga och effektivt håller värmen. Gjutjärnsgaller är utmärkta för att bränna och behålla värmen, vilket gör dem perfekta för att grilla biffar och andra måltider. Dessutom blir de lättare att använda eftersom de har en non-stick yta.
  • Grillgaller i rostfritt stål: Rostfritt stål är ett annat populärt material för grillgaller. Den är robust, lätt och resistent mot rost och korrosion, vilket gör den perfekt för utomhusbruk. Det är en utmärkt idé att tillaga ömtåliga föremål som fisk på galler i rostfritt stål eftersom de möjliggör jämn värmefördelning och minimerar att de fastnar.
  • Grillgaller i järn: Dess robusta struktur, pålitlighet och jämna värmefördelning gör den perfekt för att grilla och bränna måltider. Järngaller bör smörjas före användning för att förhindra att maten fastnar. Med rätt skötsel kan de hålla i flera år.

Det är viktigt att välja det grillgaller som bäst passar dina behov och matlagningsteknik eftersom varje modell har specifika fördelar.

I Kulinas butik kan du också köpa ytterligare grilltillbehör som BBQ-redskap, grillrengöringstillbehöroch vissa grillrätter som passar perfekt till ditt grillgaller.