Ånggrytor & insatser

6 items total
Sparrisgryta EDO 4 l, Alessi
Outlet
1 505 kr –15 %
1 279 kr
ALPU309
Ånggryta ORIGINAL-PROFI COLLECTION 24 cm, Fissler FS84788240000
Ånggryta ORIGINAL-PROFI COLLECTION 28 cm, Fissler FS84788280000
Ånginsats MAMI 24 cm, rostfritt stål, Alessi
1 385 kr
ALSG307
Pasta-insats ABOUT 24 cm, MAUVIEL
1 336 kr
ML522224

Ångkokare – ett hälsosamt och bekvämt sätt att laga mat

Vilka är fördelarna med att ånga mat?

En ångkokare, även känd som en matångare, är en liten köksapparat som använder ångvärme för att laga eller förbereda en mängd olika livsmedel genom att förvara maten i ett stängt kärl för att förhindra att ånga läcker ut.

Ångkokning är en snabb, enkel matlagningsmetod med låg fetthalt och låg kalorihalt som bevarar näringsämnena i maten och används vid tillagning av en mängd olika livsmedel. En av de välkända fördelarna med ångkokning är att det är en näringsrik matlagningsteknik som håller både vitaminer och mineraler samt andra näringsämnen i maten. Det är en matlagningsmetod med låg fetthalt och låg kalori eftersom ingen olja eller fett används. I jämförelse med matlagning eller stekning är ångning också en snabb och enkel tillagningsmetod. Den erbjuder dig en praktisk matlagningsteknik så att du kan delta i andra aktiviteter medan din måltid lagar mat.

Slutligen, eftersom dessa spisar inte tillför några ytterligare smaker till måltiden, tjänar de till att förstärka den naturliga smaken av livsmedel som grönsaker.

I Kulina hittar du även ånggrytor och insatser.

Vilken mat kan jag laga med en ångkokare?

Grönsaker, kött, skaldjur och stärkelse som ångade bullar är de oftast ångkokta rätterna. Snarare än hårdare mat som biff, mjuka proteiner som magra fiskfiléer och benfria, skinnfria kycklingbröst ånga bättre.

Vissa frukter, som persikor och päron, är också idealiska val för ångkokning, oavsett om du vill förbereda en kokt fruktkompott eller hemlagad barnmat.

Hur rengör och avkalkar man en ångkokare?

Eftersom matlagning med en matångare inte innehåller några oljor eller såser, är det ganska lätt att städa upp den. Alla löstagbara ångkokarskålar, brickor och lock, förutom bambuångare, kan rengöras för hand eller i diskmaskin i enlighet med tillverkarens instruktioner. Se till att ångkokaren är avstängd och sval vid beröring före rengöring.

Mineralkoncentrationen i vatten gör att vissa ångbåtskomponenter ibland börjar verka grumliga och de kan inte tas bort genom rutinmässig rengöring. För att avkalka en ångkokare, kör den fylld med vit vinäger istället för vatten och skölj noggrant.

Det finns flera andra elektriska apparater tillgängliga på Kulina inklusive fritöser, riskokare, vakuumkokare osv. Kolla på dem!