Bordsskedar

12 items total
Japansk sked 15 cm, vit, MIJ
109 kr
MIJC7962
Bordssked DINNER, Zwilling
133 kr
ZW7041801
Bordssked MACHINE COLLECTION 19,5 cm, Seletti SLT10957
Bordssked MAXIME, grå, Blomus
184 kr
BM64125
Bordssked MAXIME, varmgrå, Blomus
184 kr
BM64124
Bordssked STELLA, matt rostfritt stål, Blomus BM63825
Bordssked STELLA, svart, Blomus
142 kr
BM64196
Japansk sked 17,5 cm, vit, MIJ
133 kr
MIJC7961
Japansk sked BLACK MATT 17,5 cm, svart, MIJ
133 kr
MIJC7959
Sked SHINO BLUE 12 cm, MIJ
53 kr
MIJC2855
Soppsked SOHO, Zwilling
271 kr
ZW7031049
Tapassked BLACK SPECKLE 12 cm, MIJ
53 kr
MIJC2850

Matskedar – skedar som varje bord behöver

Vad är matskedar?

Matskedar är en typ av matredskap för både servering och förtäring av mat. De är avsedda för allmän användning vid middagsbordet och är större än teskedar men mindre än serveringsskedar.

Matskeden är vanligtvis en sked med en grund skopa eller skål med ett långt handtag av rostfritt stål, porslin eller stål. Matskedar används för att äta soppor, flingor, grytor, curry och andra flytande eller halvflytande rätter.

Matskedar är ett nödvändigt föremål i varje kök eller matplats, därför har vi samlat de bästa i Kulina från kända tillverkare som Blomus, MIJoch ZWILLING.

Termen "matsked" används också som ett matlagningsmått på volym som ofta används i kokböcker och recept. I denna egenskap är det oftast förkortat msk. eller msk. och är exakt 15 ml.

Vilka typer av matskedar finns det?

Det finns flera typer av matskedar, inklusive:

  • Standard matsked: Denna stil av skeden används både för att äta och servera
  • Soppsked: Jämfört med den vanliga matskeden har den här typen en djupare och mer rundad skål. Den är gjord för att konsumera soppa, grytor och andra livsmedel med flytande bas.
  • Dessertsked: Denna sked används för att äta desserter och frukt och den är mindre än en vanlig matsked.
  • Serveringssked: Den här typen av matsked är större än en vanlig matsked och används för att servera måltider vid bordet (ris, potatis, spannmål, grönsaker).

Vad är skillnaden mellan en tesked och en matsked?

Storleken är den primära skillnaden mellan en tesked och en matsked. Jämfört med matskedar ser teskedar mindre ut och har en smalare skål eller skopa. De används ofta för att röra om te eller kaffe efter att ha tillsatt lite socker till det samt för att äta desserter eller kakor. Båda typerna av skedar kan också användas för att mäta upp kryddor och andra ingredienser. En tesked används för att mäta eller lägga till mindre mängder ingredienser och är mindre än en matsked. Skillnaden mellan deras volym är mer eller mindre tredubbel så om en matsked är 10 g mjöl rymmer teskeden 3, medan en matsked rymmer 15 g vatten eller mjölk, en tesked rymmer 5 g.

I allmänhet avgör vilken typ av måltid du serverar eller äter vilken typ av matsked du använder. För en mer utsökt måltidsupplevelse kan du handla från vår samling av nödvändigheter som inkluderar bestickset, glas och servisosv.