Elektriska vattenkokare

62 items total
Elektrisk vattenkokare BUENO 1,7 l, WMF
907 kr –10 %
816 kr
WM413080011
Elektrisk vattenkokare ENFINIGY 1,5 l, svart, Zwilling ZW53005001
Elektrisk vattenkokare ENFINIGY PRO 1,5 l, silver, Zwilling ZW53006000
Elektrisk vattenkokare GRAND CRU 1,4 l, svart, Rosendahl RSD27202
Up
More products

Vattenkokare, en av de viktigaste föremålen i ditt kök

Vad är vattenkokare?

Elektriska vattenkokare är en specifik typ av vattenkokare som till skillnad från tekokare med spisar drivs med elektricitet och behöver tillgång till en strömkälla. De kokar upp vatten snabbt och är en riktigt praktisk enhet att använda, så att du snabbt kan laga te eller kaffe. Om du vill att ditt te ska vara perfekt bryggt, kolla in vår shoppingguide för tetillverkning för de bästa kökstillbehören för tebryggning och servering och om du letar efter mer kökssaker, kolla vår guide om den grundläggande köksutrustningen här.

Vilka typer av vattenkokare finns det?

De huvudsakliga materialen som används för att tillverka vattenkokare är plast, rostfritt stål och glas.

  • Vattenkokare av plast

Moderna vattenkokare med stomme av plast är oftast väldigt snygga och finns i en mängd olika färger. Plastvattenkokare är ofta billigare än de som är gjorda av glas eller rostfritt stål.

De är också ganska lätta och splittras nästan aldrig när de tappas så de är perfekta för senioranvändare som kanske inte kan hålla en tung vattenkokare full med vatten.

  • Vattenkokare i rostfritt stål

Elektriska vattenkokare med stomme i rostfritt stål är tillverkade av värme- och bucklor, rostfritt stål som är robust, hygieniskt, livsmedelssäkert och hållbart. Moderna vattenkokare gjorda av rostfritt stål har ett elegant, minimalistiskt utseende och ser bra ut i moderna interiörer.

  • Vattenkokare i glas

Elektriska vattenkokare av glas har en genomskinlig kropp i glas som låter dig titta inuti apparaten. De är mycket attraktiva och har ett elegant, minimalistiskt utseende perfekt för moderna kök. Även om glaskroppen vanligtvis är gjord av högkvalitativt borosilikatglas, kan den splittras om den tappas.

Tekokare gjorda av rostfritt stål eller borosilikatglas anses vara de säkraste vattenkokarna.

Vid Kulina hittar du ett fantastiskt urval av vattenkokare från pålitliga tillverkare som KitchenAid, Smeg, WMFoch Alessi. Dessa vattenkokare finns i alla olika stilar och med olika funktioner och för älskare av perfekt bryggt te eller örtinfusioner erbjuder vi även temperaturkontrollerade vattenkokare som låter dig brygga ditt te vid rätt temperatur.