Kockknivar

97 items total
Kockkniv DAMASCUS 67 20,8 cm, Samura
Outlet
1 303 kr –10 %
1 170 kr
SMRSND67KNES
Chai Dao kniv CLASSIC 17 cm, Wüsthof
1 525 kr –14 %
1 308 kr
WU4177
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 068 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kockkniv 12 cm, trä, Victorinox
588 kr
VN5520012
Kockkniv 14 cm, Victorinox
671 kr –12 %
588 kr
VN5520014
Kockkniv 16 cm, Victorinox
671 kr –14 %
576 kr
VN5520016
Kockkniv 18 cm, trä, Victorinox
671 kr –5 %
636 kr
VN5520018
Kockkniv 18 cm, Victorinox
719 kr –9 %
648 kr
VN5180018
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr –12 %
1 356 kr
FDCK8194721
Kockkniv 20 cm, trä, Victorinox
708 kr
VN5550020
Kockkniv 20 cm, trä, Victorinox
719 kr –13 %
624 kr
VN5520020
Kockkniv 23 cm, trä, Victorinox
719 kr –13 %
624 kr
VN5520023
Kockkniv 24 cm, F.Dick
6 802 kr
FDCK8164724H
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr –11 %
1 523 kr
FDCK8192222
Kockkniv AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
1 264 kr –11 %
1 116 kr
FDCK8172220
Kockkniv Amici Wüsthof 16 cm
2 558 kr –11 %
2 256 kr
WU1011300116
Kockkniv Amici Wüsthof 20 cm
2 944 kr –11 %
2 595 kr
WU1011300120
Kockkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304105
Kockkniv CARBON FRAGMENT 20 cm, svart, Dellinger DNGRH139CH
Kockkniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
1 269 kr –11 %
1 117 kr
WU1030130116
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet