Kockknivar

116 items total
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
Outlet
758 kr –10 %
682 kr
WM1896156032
Kockkniv MO-V 20 cm, Samura
626 kr
SMRSNMVSN
Kockkniv 24 cm, F.Dick
Outlet
7 029 kr –25 %
5 271 kr
FDCK8164724H
Kockkniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
1 319 kr
WU1030130116
Kockkniv K2213244 20 cm, Tefal
251 kr
TEFK2213244
Kockkniv LUXURY 20 cm, presentask, handtag i olivträ, Laguiole LAGSDV-301289
Kockkniv RAN PLUS 20 cm, svart, Yaxell
New
2 783 kr
YAX36600
Kockkniv SUPER GOU 20 cm, röd, Yaxell
New
6 146 kr
YAX37100
Kockkniv SUPER GOU YPSILON 20 cm, svart, Yaxell
New
YAX37200
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 385 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv ZEN 20 cm, svart, Yaxell
New
2 206 kr
YAX35500
Chai Dao kniv CLASSIC 17 cm, Wüsthof
1 585 kr
WU4177
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 156 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kinesisk kockkniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
3 044 kr
WU467318
Kinesisk kockkniv GRAND GOURMET PC 18,5 cm, WMF WM1880406032
Kinesisk kockkniv IKON 18 cm, Wüsthof
3 841 kr
WU1010531818
Kinesisk kockkniv SPITZENKLASSE PLUS 18,5 cm, WMF WM1895506032
Kinesisk kockkniv TWIN POLLUX 18 cm, Zwilling
1 168 kr
ZW30795180
Kockkniv 12 cm, trä, Victorinox
614 kr
VN5520012
Kockkniv 14 cm, Victorinox
614 kr
VN5520014
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet