Stekpannor

13 items total

Stekpannor – inte bara för din söndagsstek eller en helgmiddag

Stekrätter är perfekta redskap för dig som älskar kött, har en stor familj eller bjuder in vänner eller familj på middag – inte bara vid speciella tillfällen. En stekpanna eller en stekform kan användas för olika kulinariska uppgifter och om du satsar på en kvalitetsprodukt får du ett köksredskap som du överför från en generation till en annan.

Vad är skillnaden mellan en stekpanna och en bakpanna?

Stekpannor är vanligtvis större och tyngre. De är designade för att steka stora portioner kött och fågel, är gjorda av olika material (tjockare) och kommer ofta med lock. Gryträtter är bra för mindre portioner mat, grytor eller lasagne och andra rätter som inte kräver täckt bakning.

Vad kan du använda din stekpanna till?

En stekpanna är ett mycket mångsidigt verktyg och du kan använda det för många olika rätter och kulinariska uppgifter som:

    • steka fågel (anka, kyckling till din jul- eller Thanksgiving-middag)
    • steka skinka
    • steka alla typer av kött
    • rosta grönsaker till din soppa, paté eller middag
    • göra engryta rätter (grytor, gulasch) direkt i ugnen

I Kulina erbjuder vi dig ett brett urval av högkvalitativa stekpannor tillverkade av pålitliga tillverkare. De skiljer sig i storlek och form (vissa är ovala och andra rektangulära) och vissa är utrustade med lock. Det är bra att investera i en stekpanna eftersom dessa rätter ofta stannar i ditt kök under ditt hålliv och ibland till och med överförs från en generation till en annan. Kolla våra stekrätter med WMF, Fissler eller de Buyer och se till att du får ett bra recept från din mormor!

Och om du köper en stekpanna, se till att du har en snygg underlägg och ugnshandskar som gör stekningen säker - både för dig och ditt kök. Och om du vill servera din rätt direkt till bordet, välj en roasignrätt med WMF och skaffa dig ett matchande serveringsställ i trä som blir ett trevligt alternativ till en klassisk underlägg eller grytunderlägg.