Terriner

2 items total
Soppskål LIKID 450 ml, svart glasyr inuti, REVOL RV646408
Soppskål LIKID 450 ml, vit, REVOL
265 kr
RV646403

Terriner – ett vackert sätt att servera din soppa på

Vad är en terrin och vad används den till?

En terrin är en typ av serveringsfat som används för att servera rätter som soppor och grytor. Terriner är vanligtvis gjorda av värmebeständiga material som porslin, lergods eller andra material, och är ofta dekorerade med intrikata mönster eller mönster.

Genom tiderna har terriner antagit en mängd olika former, inklusive runda, rektangulära och fantasifulla sådana som djur eller vilda fåglar.

Vad kan jag lägga i en terrin?

Terriner används oftast för att servera soppor och grytor, men de kan också användas för att servera andra varma rätter eller kall mat som sallader och frukt. Exempel på mat du kan servera i en terrin är följande:

  • Soppa: Terriner används ofta för soppservering. En terrin kan hålla vilken typ av soppa som helst, inklusive butternut squash, tomat, svamp och kyckling nudelsoppa.
  • Gryta: Terriner är utmärkta för att presentera grytor, inklusive nöt-, grönsaks- och lammgrytor.
  • Chili: Ett vanligt kök som också kan serveras i en terrin är chili. Den är rejäl, mättande och perfekt för kallare väder.
  • Curry: En terrin kan också användas för att servera en varm curry. Curryrätter gjorda av kyckling, lamm eller grönsaker är alla utmärkta val.
  • Pasta: Pastamåltider som spagetti och köttbullar, mac & cheese eller lasagne kan serveras i en stor terrin.
  • Sallad: Även om terrin vanligtvis används för att servera varm mat, kan de också användas för att servera kall mat, till exempel en stor sallad eller fruktsallad.

Hur håller man en soppa varm i en terrin?

Det finns några sätt att hålla soppan varm i en terrin:

  • Förvärm terrin med varmt vatten: Fyll terrin med varmt vatten och låt den stå i några minuter innan du häller upp soppan. Detta kommer att förhindra att soppan blir kall för snabbt.
  • Använd ett lock: Ett tättslutande lock hjälper dig att hålla soppan varm längre.
  • Använd en tekannavärmare eller värmeljus: Om din terrin har höga fötter kan du använda värmeljus för att värma upp den lite (precis som du gör det med en tekanna).

Om du letar efter andra rätter för att servera din soppa på ett elegant sätt, kolla in våra soppstallrikar, soppskedar och köksslevar.