koppar & fat

119 items total
Kaffekopp med fat HYBRID CHUCUITO, Seletti
506 kr
SLT09163
Kopp GREEN FADE 120 ml, grön, MIJ
86 kr –6 %
80 kr
MIJC4008
Kopp WHITE FADE 120 ml, beige, MIJ
86 kr –6 %
80 kr
MIJC0676
Tekopp COLOMBINA, 200 ml, Alessi
Outlet
265 kr –25 %
198 kr
ALFM1078
Cappuccinokopp MAMI 200 ml, Alessi
217 kr
ALSG5390
Espresso-set ESTETICO QUOTIDIANO 5 st, Seletti SLT10101
Espressokopp med fat TOILETPAPER ROSES 50 ml, Seletti SLT15971
Espressokopp med fat TOILETPAPER SHIT 50 ml, Seletti SLT15973
Espressokopp med fat TOILETPAPER SNAKES 50 ml, Seletti SLT15974
Espressokopp med fat TOILETPAPER TONGUE 50 ml, Seletti SLT15975
Espressokopp SABLO 70 ml, Blomus
86 kr
BM64115
Up
More products

Muggar och fat – ett måste till ditt te

Vad är ursprunget till koppen och fatet?

Kopp och fat har en lång och fascinerande historia och har använts för att servera te och kaffe i århundraden. Kopp och fat sägs ha sitt ursprung i Kina runt 1600-talet när tedrickandet blev populärt bland de högre klasserna.

Numera används koppar och fat för att servera te och kaffe både hemma och på kaféer och restauranger runt om i världen.

Tekoppar och fat har förändrats i utseende med tiden, men deras grundläggande funktion förblir densamma: en liten kopp för varma drycker och ett fat för att fånga upp eventuella spill eller droppar.

I Kulina kan du köpa koppar och fat från kända märken som Bitz, Seletti, Viva och Skandinavien, i alla storlekar, stilar och i olika material.

Vad är skillnaden mellan koppar för te och kaffe?

Det finns några breda skillnader mellan koppar som är gjorda för te och kaffe, medan det inte finns några hårda och snabba regler om vilken typ som ska användas. Det här är några av de viktigaste skillnaderna:

  • Storlek och form: Tekoppar är vanligtvis mindre med en mer känslig och tunnare form, medan kaffekoppar är större och har en bredare och mer cylindrisk form.
  • Handtag: Tekoppar har vanligtvis ett kort handtag som är avsett att greppas med fingrarna, medan kaffekoppar har ett större handtag som kan hanteras med hela handen.
  • Material: Kaffekoppar är ofta gjorda av tyngre material som stengods eller keramik, men tekoppar är ibland gjorda av ömtåligare material som porslin eller benporslin.

I allmänhet beror valet av din favoritkopp för te och kaffe på dina personliga preferenser.

Teetikett – hur blandar du socker i en tekopp

Teetikett avser en samling regler och procedurer som historiskt har använts i samband med servering och intag av te. Hur socker blandas i en tekopp är en avgörande del av teetiketten.

Traditionellt, efter att teet har hällts upp i tekoppen från en tekanna, tillsätts lämplig mängd socker, teet rörs försiktigt om med en tesked och sedan smakas det av för att avgöra om teet är tillräckligt sötad.

Temjölk och sockerberoende är mest en fråga om smak, så det finns ingen rätt eller fel metod för att göra det. Nu när ditt te är klart kan du servera det i en kopp, muggeller te-/kaffeglas.

Om du vill ha lite mer vägledning om de viktigaste sakerna för att förbereda och servera te, läs vår shoppingguide för mer information.