koppar & fat

92 items total
Sakeskål 80 ml, blå, MIJ
53 kr
MIJC5463
Kopp WHITE FADE 120 ml, beige, MIJ
New
80 kr
MIJC0676
Mugg WHITE FADE 200 ml, beige, keramik, MIJ
New
136 kr
MIJC4057
Sake-kopp EARTH 50 ml, brun, MIJ
New
73 kr
MIJC5167
Espresso-set ESTETICO QUOTIDIANO 5 st, Seletti SLT10101
Espressokopp med fat TOILETPAPER ROSES 50 ml, Seletti SLT15971
Espressokopp med fat TOILETPAPER SHIT 50 ml, Seletti SLT15973
Espressomugg, set i 2 delar, 80 ml, salvia, Eva Solo ES501120
Espressoset COSMIC DINER LUNAR 3 st, Seletti SLT10873
Up
More products

Muggar och fat – ett måste till ditt te

Vad är ursprunget till koppen och fatet?

Kopp och fat har en lång och fascinerande historia och har använts för att servera te och kaffe i århundraden. Kopp och fat sägs ha sitt ursprung i Kina runt 1600-talet när tedrickandet blev populärt bland de högre klasserna.

Numera används koppar och fat för att servera te och kaffe både hemma och på kaféer och restauranger runt om i världen.

Tekoppar och fat har förändrats i utseende med tiden, men deras grundläggande funktion förblir densamma: en liten kopp för varma drycker och ett fat för att fånga upp eventuella spill eller droppar.

I Kulina kan du köpa koppar och fat från kända märken som Bitz, Seletti, Viva och Skandinavien, i alla storlekar, stilar och i olika material.

Vad är skillnaden mellan koppar för te och kaffe?

Det finns några breda skillnader mellan koppar som är gjorda för te och kaffe, medan det inte finns några hårda och snabba regler om vilken typ som ska användas. Det här är några av de viktigaste skillnaderna:

  • Storlek och form: Tekoppar är vanligtvis mindre med en mer känslig och tunnare form, medan kaffekoppar är större och har en bredare och mer cylindrisk form.
  • Handtag: Tekoppar har vanligtvis ett kort handtag som är avsett att greppas med fingrarna, medan kaffekoppar har ett större handtag som kan hanteras med hela handen.
  • Material: Kaffekoppar är ofta gjorda av tyngre material som stengods eller keramik, men tekoppar är ibland gjorda av ömtåligare material som porslin eller benporslin.

I allmänhet beror valet av din favoritkopp för te och kaffe på dina personliga preferenser.

Teetikett – hur blandar du socker i en tekopp

Teetikett avser en samling regler och procedurer som historiskt har använts i samband med servering och intag av te. Hur socker blandas i en tekopp är en avgörande del av teetiketten.

Traditionellt, efter att teet har hällts upp i tekoppen från en tekanna, tillsätts lämplig mängd socker, teet rörs försiktigt om med en tesked och sedan smakas det av för att avgöra om teet är tillräckligt sötad.

Temjölk och sockerberoende är mest en fråga om smak, så det finns ingen rätt eller fel metod för att göra det. Nu när ditt te är klart kan du servera det i en kopp, muggeller te-/kaffeglas.

Om du vill ha lite mer vägledning om de viktigaste sakerna för att förbereda och servera te, läs vår shoppingguide för mer information.