Centrifugal juicepress

1 items total

Centrifugaljuicer – ett snabbt och enkelt sätt att få din dagliga dos av frukt och grönsaker

Vilka är fördelarna med att använda centrifugaljuicer?

Att upprätthålla en hälsosam livsstil är viktigare än någonsin i den snabba värld vi lever i idag. Och vad är ett bättre sätt att omfamna välbefinnande än att inkludera en regelbunden behandling av färska, närande juicer?

Vi introducerar centrifugaljuicer, en banbrytande köksapparat skapad för att extrahera juicer snabbt och effektivt. På Kulina kan du få dessa gör-det-själv-apparater från kända tillverkare. De kan vara ett utmärkt sätt att få din dagliga dos av frukt och grönsaker.

Centrifugalpressare är gjorda för att vara ganska lätta att använda. Du måste bara placera frukterna och/eller grönsakerna i mattratten, så tar juicepressen hand om resten. Du kan skapa ett glas juice på bara några minuter tack vare dess hastighet, till skillnad från slow juicers.

Dessutom är de ganska enkla att rengöra och kan användas för att juice ett brett utbud av frukter och grönsaker, inklusive bladgrönsaker, citrusfrukter och hårda grönsaker. De större delarna kan tas isär och stoppas i diskmaskinen för rengöring.

Vad är skillnaden mellan slow juicers och centrifugal juicers?

Slow juicers och centrifugal juicers är två vanliga typer av juicemaskiner, var och en med sin egen set i Funktioner och Fördelar. Här är de viktigaste skillnaderna mellan dem:

1. Fart:

 • Centrifugalpressare: Dessa juicepressar arbetar med höga hastigheter, vanligtvis från 3 000 till 16 000 RPM (rotationer per minut). Det snabbt snurrande bladet inuti juicekammaren strimlar frukterna och grönsakerna och extraherar juicen genom centrifugalkraft.
 • Slow Juicers (Masticating Juicers): Slow juicers arbetar med mycket lägre hastigheter, vanligtvis mellan 40 och 160 rpm. De använder en långsam krossnings- eller malningsmekanism för att extrahera juice, vilket resulterar i en långsammare och skonsammare juiceprocess.

2. Juicekvalitet:

 • Centrifugalpressare: Snabbspinningen kan generera värme och föra in mer luft i juicen, vilket kan resultera i något lägre kvarhållande av näringsämnen och snabbare oxidation. Juicen från centrifugaljuicer är ofta mindre slät och kan separera med tiden.
 • Långsamma juicepressar: Den långsammare och mer avsiktliga juicepressen i juicepressar som tjuter genererar mindre värme och oxidation, vilket leder till högre näringsretention, bättre färg och en jämnare konsistens i juicen. Slow juicers är kända för att bevara enzymer, vitaminer och antioxidanter bättre än centrifugal juicers.

3. Mångsidighet:

 • Centrifugalpressare: Dessa juicepressar är i allmänhet bättre lämpade för att pressa större och mjukare frukter och grönsaker, som äpplen, morötter och gurkor.
 • Slow juicers: Slow juicers är mer mångsidiga och kan hantera ett bredare utbud av produkter, inklusive bladgrönt, vetegräs och örter, förutom hårdare frukter och grönsaker.

4. Ljud:

 • Centrifugaljuicer: På grund av deras höghastighetsdrift tenderar centrifugaljuicer att vara mer bullriga under drift.
 • Slow juicers: Slow juicers arbetar med lägre hastigheter, vilket resulterar i tystare drift.

5. Juice avkastning:

 • Centrifugalpressare: Dessa juicepressar kan producera juice relativt snabbt, men deras extraktionsprocess kanske inte är lika effektiv, vilket leder till potentiellt lägre juiceutbyten, särskilt från bladgrönt.
 • Slow juicers: Slow juicers är i allmänhet mer effektiva när det gäller att extrahera juice från en mängd olika produkter, vilket ofta resulterar i högre juiceutbyte.

6. Pris:

 • Centrifugaljuicer: Vanligtvis är centrifugaljuicer billigare jämfört med slow juicers.
 • Slow juicers: Slow juicers tenderar att vara dyrare på grund av deras avancerade teknik och högre juicekvalitet.

Sammanfattningsvis beror valet mellan en centrifugaljuicer och en långsam (tuggande) juicepress på dina prioriteringar. Om du värdesätter snabbhet och kostnadseffektivitet och i första hand planerar att juice större frukter och grönsaker kan en centrifugaljuicer vara lämplig. Men om du letar efter högre juicekvalitet, bättre kvarhållning av näringsämnen och förmågan att juice ett bredare utbud av produkter, skulle en slowjuicer vara ett bättre val.

Hur tar jag hand om en centrifugaljuicer?

Centrifugalpressare är ganska enkla att ta hand om och här är några av de saker du kan göra för att förlänga livslängden och hålla dem i gott skick.

 • Det viktigaste du måste göra för att hålla din juicepress ren och i gott skick är att rengöra den efter varje användning. Koppla bara ur juicepressen, ta bort alla löstagbara komponenter och tvätta komponenterna med rinnande vatten för att bli av med eventuella matrester.
 • Skrubba juiceskärmen. Den komponent i juicepressen som separerar juicen från fruktköttet är juicingskärmen och det är viktigt att skrubba denna del ofta för att ta bort all ansamling av matpartiklar.
 • En annan del att noggrant ta hand om är motorhuset. Detta är komponenten i juicepressen som inrymmer motorn, och det är mycket nödvändigt att den rengörs regelbundet med en fuktig trasa.
 • Slutligen, när du inte använder juicepressen är det viktigt att du förvarar juicepressen på ett torrt ställe. Detta kommer att minska sannolikheten för att juicepressen rostar eller växer mögel.

Letar du efter mer inspiration för att göra din juice kan du också handla elektriska juicepressar, slowjuicers, manuella citrusjuicers eller smoothiemaskiner.