Courrèges

Courreges varumärke kombinerar mode med doft och dess doftljus erbjuder ett lyxigt och miljövänligt sätt att fylla ditt utrymme med härliga dofter. Tveka inte och bjud in dessa dofter till din inredning.

Courrèges - från mode till doft

André och Coqueline Courrèges grundade Courrèges 1961 och revolutionerade mode- och designbranschen med sin betoning på rörelse, renhet, färg och ljus. De satte sin prägel med strukturerade linjer och en hängivenhet till vitt, följt av färgvariationer och nya material som vinyl. År 1971 avtäckte André Courrèges Empreinte, en ikonisk doft som markerade modehusets intåg i doft. 2015 lanserade Courrèges La fille de l'air, en luftig apelsinblomdoft.

I september 2020 utsåg Courrèges Nicolas Di Felice till konstnärlig ledare, och han började införliva sin passion för doft i varumärkets etos. Med en vision om mode som ett komplett, allomfattande universum, återupplivade Di Felice couturier-parfymertraditionen och syftade till att återuppliva varumärkets doftuniversum genom att skapa ett unikt, signatur dofterbjudande för varumärkets 60-årsjubileum, 50 år efter lansering av sin första doft.

Courreges doftljus

Varumärket Courreges är inte bara en parfym utan också sofistikerade och eleganta hemdofter som kommer att förvandla din interiör.

Courreges doftljus erbjuder ett lyxigt och miljövänligt sätt att fylla ditt utrymme med härliga dofter. Dessa ljus kommer i lackerade glasburkar tillverkade i Frankrike och toppade med lock av lackat trä från Jura. Ljusen har bomullsvekar som ger 43 till 47 timmars doftbränning. Dessutom kommer de inbäddade i cylindriska lådor gjorda av FSC-certifierat papper, vilket gör dem till ett hållbart val.

Courreges dofter för ditt hem

Dofternas basackord är den berusande ambroxan (ambrox), signaturingrediensen i alla doftskapelser av Courrèges Parfums, känd för sina beroendeframkallande egenskaper och en arom som påminner om doften av vår hud. Nicolas Di Felice, märkets konstnärliga ledare, valde denna distinkta ton som hjärtat av doftuniversumet för att ge alla sex dofterna i kollektionen uttryck och lång livslängd.

Välj en doft för din interiör bland noter som fräsch tvättdoft, vit mysk, enbär, apelsinblomma, teblad, apelsinblomma, bergamott och patchouli.

För att säkerställa en jämn förbränning rekommenderas det att bränna ljuset tills hela ytan är flytande vid första användningen. Veken bör trimmas regelbundet för att förhindra rökning och för att hålla den centrerad.