Bitz

Bitz handlar om stilrena kök, hemtextilier och tillbehör. Det är en dansk design, nedtonade färger, naturliga inspirationer och den bästa skandinaviska stilen i ditt kök.
170 items total
Matskål 18 cm, mörkgrå, Bitz
Outlet
229 kr –10 %
206 kr
BITZ821260
Salladsskål 30 cm, grå/rosa, Bitz
Outlet
773 kr –20 %
618 kr
BITZ821380
Tapasfat 22 x 13, gräddvit, Bitz
Outlet
265 kr –15 %
225 kr
BITZ821273
Äggkopp, grå, Bitz
Äggkopp, grå, Bitz
Lager (1 pcs)
73 kr
BITZ821114
Äggkopp, set i 4 delar, svart, Bitz
350 kr
BITZ821268
Ätpinnar, med stativ, guld, Bitz
324 kr
BITZ130156
Bordskniv, gyllene, Bitz
121 kr
BITZ130100
Desserttallrik 17 cm, svart/bärnsten, Bitz
157 kr
BITZ14104
Desserttallrik 21 cm, gräddvit, Bitz
193 kr
BITZ11280
Desserttallrik 21 cm, svart/lila, Bitz
193 kr
BITZ821406
Desserttallrik GASTRO 17 cm, grön, Bitz
145 kr
BITZ14110
Desserttallrik GASTRO 17 cm, lila, Bitz
169 kr
BITZ14105
Desserttallrik GASTRO 21 cm, grå, Bitz
191 kr –5 %
180 kr
BITZ821255
Desserttallrik GASTRO 21 cm, svart/bärnsten, Bitz BITZ821405
Desserttallrik GASTRO 27 cm, svart/mörkblå, Bitz BITZ821253
Up
More products

Bitz – ett hälsosamt varumärke för en vacker middagsupplevelse

Bitz är ett skandinaviskt varumärke grundat av den danska livsmedelsspecialisten Christian Bitz, som har en MSc i human nutrition och som utvecklat BITZ på sin hälsokunskap, han har förvärvat som forskare, författare och föreläsare. Bitz utnyttjade de olika strukturerna av material och olika färger och glasyrer och skapade ett varumärke och design som gör det lättare att äta hälsosammare portioner mat.

"När vi äter behöver vi locka mer än bara våra smaklökar. Detta kan göra måltiderna till en bättre upplevelse, så du vill spendera längre tid på att njuta av maten. Det gör det lättare att kontrollera portionsstorlekarna, eftersom det tar kroppen 20 minuter från första tuggan tills hjärnan registrerar mättnadskänslan – och under den tiden kan du lätt sluta med att du äter för mycket. Du behöver inte vara asketisk, så länge du äter en bra variation av mindre portioner. (...) Så njut av din måltid med bestick gjorda av de hetaste samtida materialen; drick ur vackra glas och servera maten på vackra fat och tallrikar som utmanar den traditionella dukningen samtidigt som det gör det enkelt att äta mindre och att äta på ett mer hälsomedvetet sätt. Tillsammans." Christian Bitz

Bitz erbjuder ett brett utbud av produkter för ditt bord – tallrikar, skålar, bestick, kaffekoppar och muggar i olika färger och modeller, köks- och bordstextilier, serveringsfat och köksförvaringskärl, lämpliga för varje interiör.

Bitz hälsosam idé och vacker design

Tanken bakom varumärket Bitz var att göra det lättare att införa hälsosamma vanor i vardagen. Och vad kan vara hälsosammare för oss än naturen själv? Därför är Bitz servis inspirerat av naturen, vilket återspeglas i de jordnära färgerna, glasyrerna och den råa designen på tallrikar, skålar, muggar och kaffekoppar.

De unika lergodsfaten kommer att påminna dig om glädjen i ett färgstarkt liv och ge ditt kök och matsal ett attraktivt utseende. Vacker servis motiverar oss också att äta tillsammans, att bjuda in vänner och familj, att samlas vid bordet, prata om din dag, dina bästa stunder, utmaningar, tvivel. Och när vi äter måltider tillsammans tänker vi mer på hur mycket och vad vi äter, vi äter på ett mer medvetet sätt. Så att dela en måltid är fördelaktigt både för din hälsa och ditt sociala liv, ditt allmänna välbefinnande.

Bitz servis – vilken inredning, vilken typ av kök och vilken typ av dukning passar det bäst?

Bitz servis är mycket mångsidig och tidlös. Dess tallrikar och skålar finns i en mängd olika färger vilket gör det möjligt att matcha dem till den typ av inredning du har. Välj en lantlig finish och jordnära färger för ditt hems skandinaviska, mer naturliga och råa utseende eller satsa på svarta fat om du föredrar minimalism eller klassisk inredning. Trä kommer att gå bra med lantlig stil och varma inredningsarrangemang och pastellfärger kommer att gå hand i hand med modern stil.

Bitz servis kommer att se bra ut både med traditionell mat och när det används för att servera mer raffinerade rätter. Tallrikarna och skålarna kommer att vara en perfekt bakgrund för måltider i asiatisk stil, italienska rätter, tapas eller desserter och det är därför som märket Bitz ofta kan ses på de bästa restaurangerna över hela världen.

Men Bitz handlar inte bara om tallrikar och muggar utan också om bestick som passar till alla typer av serviser. Bitz erbjuder bestickset i satinbehandlat eller glansigt silver rostfritt stål, i robust svart stål och i raffinerad gyllene touch så att äta middag med Bitz är en fröjd för ögat!

Bitz servis – skötsel och underhåll

Bitz fat är gjorda av handglaserad keramik som inte absorberar färg, lukt och smaker. Varje produkt är unik och den speciella glasyren ger bitarna glans men också framhäver repor och naturliga märken. Detta är inte ett materiellt fel utan dess skönhet, designernas avsikt. Bitz servis är tänkt att se lite grovt, naturligt, lantligt och ostyrt ut för att ge bordet mer nöje.

Servisen tål diskmaskin, passar för användning i mikrovågsugn och ugn upp till en temperatur på 220˚c.