Trä, träkolsgrillar & tillbehör

16 items total
Hängare för grillredskap, böjt, Remundi
422 kr
RMDI800870
Bordskolgrill, vit, Eva Solo
3 695 kr
ES571020
Grillwokring M, Remundi
1 084 kr
RMDI801022
Hängare för grillredskap, rak, Remundi
470 kr
RMDI800739
Kolbordsgrill ATAGO, Petromax
3 262 kr
PET701218
Kolgrill CONE, Höfats
9 617 kr
HO010101
Kolgrill CHELSEA 480 C, Outdoorchef
2 816 kr
ODCH1840001
Kolgrill CHELSEA 570 C, Outdoorchef
2 961 kr
ODCH1840002
Kolgrill KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
4 562 kr
ODCH1840003
Monteringssats för CONE grill, Höfats
10 820 kr
HO010501
Roterande spett ROTISSERIE, Remundi
6 034 kr –12 %
5 308 kr
RMDI801135
Sidobord för CONE grill, bambu, Höfats
915 kr
HO010201
Sidobord till grill 480, bambu, Outdoorchef
771 kr
ODCH1829126
Wokring L, Remundi
Wokring L, Remundi
Lager (2 pcs)
1 300 kr
RMDI801023

Ved, kolgrillar & tillbehör – grilla som en chef

Att grilla är mest av allt en social upplevelse, men det är också ett sätt att laga mat och visa kärlek till vänner och familj. Därför erbjuder vi i Kulina kolgrillar av alla slag och storlekar för att matcha din livsstil, familj och andra speciella behov, inklusive bordkolgrillar med LotusGrill (bärbara och kompakta) och i full storlek professionella grillar från så välkända varumärken som Outdoorchef eller Hofats.

Varför ska du välja en kolgrill?

Att använda en kolgrill (istället för till exempel en elektrisk utomhusgrill ) ger en unik matlagningsupplevelse och ger din mat en distinkt smak. Här är några aspekter som gör kolgrillar speciella:

 • Smak: Kolgrillar ger en distinkt rökig smak till maten. Det brinnande kolet genererar rök, vilket ger maten en rik och autentisk smak som är svår att replikera med andra tillagningsmetoder.

 • Mångsidighet: Kolgrillar tillåter både direkt grillning (tillagning av mat direkt över kolen) och indirekt grillning (tillagning av mat borta från kolen med locket stängt), vilket ger mångsidighet för att laga ett brett utbud av rätter.

 • Hög värme: Kolgrillar kan nå högre temperaturer jämfört med vissa gasolgrillar. Denna höga värme är idealisk för att bränna kött och uppnå den eftertraktade förkolnade skorpan på utsidan samtidigt som den håller insidan saftig och mör.

 • Kontroll: Med lite övning kan du lära dig att kontrollera värmen på en kolgrill genom att justera mängden kol och luftflödet genom ventilerna. Detta ger dig möjlighet att finjustera tillagningsprocessen för olika typer av mat.

 • Autentisk upplevelse: Många tycker om processen att tända kolet, vänta på att det ska aska över och ta hand om grillen. Den erbjuder en mer praktisk och uppslukande matlagningsupplevelse jämfört med gasolgrillar.

 • Traditionellt tilltal: Kolgrillning ger en känsla av tradition och nostalgi, eftersom det har varit en populär matlagningsmetod i generationer. Det kan skapa en klassisk och inbjudande atmosfär under utomhussammankomster.

 • Bärbarhet: Kolgrillar finns i olika storlekar, inklusive bärbara modeller. Detta gör dem lämpliga för picknick, campingturer, tailgating och andra utomhusaktiviteter.

 • Prisvärd: Kolgrillar är ofta billigare i förväg än vissa avancerade gasolgrillar eller andra typer av matlagningsutrustning utomhus.

 • Gemenskap och social aspekt: Kolgrillning kan vara en social aktivitet. Vänner och familj samlas ofta runt grillen och njuter av samtal medan de väntar på att maten ska lagas.

 • Experiment: Kolgrillar uppmuntrar till experiment med olika typer av träkol, träflis och röktekniker för att skapa unika och smakrika rätter.

Det är värt att notera att användning av en kolgrill kräver lite extra förberedelser och tålamod jämfört med gasolgrillar. Du måste tända kolet, vänta tills det värms upp och aska över och hantera temperaturen manuellt. Men många entusiaster tycker att processen är givande och njuter av de resultat de kan uppnå med denna traditionella metod för matlagning utomhus.

Varför behövs speciella tillbehör för ved-/kolgrillar?

För att förbättra grillupplevelsen och göra den enklare och säkrare att använda kräver ved-/kolgrillar några speciella tillbehör.

 • Grillutrustning: Tång, spatlar och spett är exempel på specialiserad grillutrustning som krävs för att hantera mat på grillen utan att du bränner dig. Dessa verktyg är gjorda för att vara tillräckligt långa för att hålla händerna säkert borta från värmen.
 • Underhåll och rengöring: Rengöringen av en kol- eller vedgrill kan vara stökig. Tillbehör som askfat, skrapor och grillborstar kan göra rengöringen snabbare och effektivare.
 • Säkerhet: Om de inte används på rätt sätt kan kol- och vedgrillar vara dödliga. Olyckor kan undvikas med hjälp av tillbehör som vindskydd.
 • Bekvämlighet: Tillägg som skorstensstartare och kolstartare kan göra det enklare att tända och snabbt få grillen till temperatur. Överdrag och förvaringsmöjligheter kan hjälpa till att hålla grillen snygg och skyddad från väder och vind.

Vad är skillnaderna mellan kolgrillar och gasolgrillar?

Den största skillnaden mellan en kol-/vedgrill och en gasgrill är matlagningsbränslet. Gasolgrillar använder propan eller naturgas som bränslekälla, medan träkol och vedgrillar använder ved eller träkol.

Smakprofilen som produceras av de två olika typerna av grillar är också en av deras stora skillnader. Gasolgrillar kan inte ge en rökig smak till maten som kol- och vedgrillar gör. Denna rökiga smak genereras av röken och förbränningsgaserna som släpps ut genom att bränna ved eller kol.

Temperaturkontroll är en annan skillnad mellan de två typerna av grillar. Medan kol- och vedgrillar kräver mer tid och ansträngning för att justera temperaturen, har gasgrillar exakta temperaturkontroller som låter dig göra det snabbt och enkelt.

Vissa hävdar dock att kol- och vedgrillar ger en mer genuin grillupplevelse eftersom de kräver mer manuell kontroll och säkerställer denna speciella smak som bara grillning på kol kan ge. Men om du fortfarande inte vet vilken grill du ska välja kan du läsa vår fullständiga guide om hur du köper den bästa grillen för din familj.