Trä & träkolsgrill tillbehör

8 items total
Hängare för grillredskap, böjt, Remundi
422 kr
RMDI800870
Grillwokring M, Remundi
1 084 kr
RMDI801022
Roterande spett ROTISSERIE, Remundi
6 034 kr –12 %
5 308 kr
RMDI801135
Sidobord för CONE grill, bambu, Höfats
915 kr
HO010201
Sidobord till grill 480, bambu, Outdoorchef
771 kr
ODCH1829126
Wokring L, Remundi
Wokring L, Remundi
Lager (2 pcs)
1 300 kr
RMDI801023

Tillbehör till ved- eller kolgrillar

Varför ska du välja en kolgrill?

Att använda en kolgrill (istället för till exempel en elektrisk utomhusgrill ) ger en unik matlagningsupplevelse och ger din mat en distinkt smak. Här är några aspekter som gör kolgrillar speciella:

  • Smak: Kolgrillar ger en distinkt rökig smak till maten. Det brinnande kolet genererar rök, vilket ger maten en rik och autentisk smak som är svår att replikera med andra tillagningsmetoder.

  • Mångsidighet: Kolgrillar tillåter både direkt grillning (tillagning av mat direkt över kolen) och indirekt grillning (tillagning av mat borta från kolen med locket stängt), vilket ger mångsidighet för att laga ett brett utbud av rätter.

  • Hög värme: Kolgrillar kan nå högre temperaturer jämfört med vissa gasolgrillar. Denna höga värme är idealisk för att bränna kött och uppnå den eftertraktade förkolnade skorpan på utsidan samtidigt som den håller insidan saftig och mör.

  • Kontroll: Med lite övning kan du lära dig att kontrollera värmen på en kolgrill genom att justera mängden kol och luftflödet genom ventilerna. Detta ger dig möjlighet att finjustera tillagningsprocessen för olika typer av mat.

  • Autentisk upplevelse: Många tycker om processen att tända kolet, vänta på att det ska aska över och ta hand om grillen. Den erbjuder en mer praktisk och uppslukande matlagningsupplevelse jämfört med gasolgrillar.

  • Traditionellt tilltal: Kolgrillning ger en känsla av tradition och nostalgi, eftersom det har varit en populär matlagningsmetod i generationer. Det kan skapa en klassisk och inbjudande atmosfär under utomhussammankomster.

  • Bärbarhet: Kolgrillar finns i olika storlekar, inklusive bärbara modeller. Detta gör dem lämpliga för picknick, campingturer, tailgating och andra utomhusaktiviteter.

  • Prisvärd: Kolgrillar är ofta billigare i förväg än vissa avancerade gasolgrillar eller andra typer av matlagningsutrustning utomhus.

  • Gemenskap och social aspekt: Kolgrillning kan vara en social aktivitet. Vänner och familj samlas ofta runt grillen och njuter av samtal medan de väntar på att maten ska lagas.

  • Experiment: Kolgrillar uppmuntrar till experiment med olika typer av träkol, träflis och röktekniker för att skapa unika och smakrika rätter.

Det är värt att notera att användning av en kolgrill kräver lite extra förberedelser och tålamod jämfört med gasolgrillar. Du måste tända kolet, vänta tills det värms upp och aska över och hantera temperaturen manuellt. Men många entusiaster tycker att processen är givande och njuter av de resultat de kan uppnå med denna traditionella metod för matlagning utomhus.

Vilka speciella tillbehör är avsedda för ved-/kolgrillar?

Specialtillbehör designade för grillning i allmänhet eller för grillning med kolgrill förbättrar grillupplevelsen och gör den enklare och säkrare att använda.

Vid Kulina erbjuder vi inte bara kolgrillar från topptillverkare som Outdoorchef eller Höfats men också specialtillbehör som du kan använda för att göra upplevelsen ännu roligare. Dessa inkluderar grillgaller, grillplattor och spett avsedda för de grillar som vi erbjuder som låter dig laga fler typer av mat. Här hittar du även sidobord för grillarna som ger dig mer utrymme för att ha din mat till hands medan du grillar.

Se till att du också kontrollerar de universella grilltillbehören som vi erbjuder, inklusive grillverktyg, rengöringsutrustning, grillrätter osv.