Elektriska köttkvarnar

2 items total
Elektrisk köttkvarn HV4 SUCCESSOR NE477838, svart, Tefal
New
TEF1510002324
Elektrisk köttkvarn HV8 PLUS NE685838, svart, Tefal
Outlet
TEFNE685838

Elektriska köttkvarnar – din kraftfulla kökshjälpare

Vad är en elektrisk köttkvarn?

En elektrisk köttkvarn är en apparat i köket som används för att mala kött, precis som namnet antyder. I jämförelse med en manuell köttkvarn är de mer praktiska och effektiva. Köttet mals med ett motordrivet spinnblad och det malda köttet samlas sedan upp i en skålformad behållare.

Hur rengör man en köttkvarn?

Det borde inte komma som någon överraskning att din kvarn behöver rengöras ordentligt omedelbart efter varje användning eftersom du arbetar med rått kött för att förhindra korskontaminering och livsmedelsburna sjukdomar. Börja med att mata maskinen en till två skivor bröd.

Detta kommer att hjälpa till att eliminera alla små köttbitar som fastnat inuti. Efter det, demontera försiktigt ditt system efter att ha kopplat ur det. Kontrollera bruksanvisningen för att se om någon av delarna kan gå direkt in i diskmaskinen. För att tvätta för hand, blötlägg först eventuella löstagbara delar i varmt tvålvatten i några minuter för att frigöra oljor och andra rester, och tvätta sedan försiktigt rent.

En elektrisk modells faktiska motorbas bör aldrig nedsänkas, men den bör inte heller ha några delar av kött inuti. Du kan rengöra insidan och utsidan av motorhuset med en fuktig trasa. För att förhindra rost och andra tidiga skador, torka snabbt alla delar med en diskhandduk efter rengöring. Montera aldrig kvarnen förrän delarna är 100 % torra.

Kan köttkvarnar mala ben?

Många kvarnar kan slipa mjuka ben från höns, ankor, andra småfåglar och kaniner. Kalkon anses på samma sätt ha mjuka ben, men eftersom köttet är betydligt tätare kan din kvarn ha mycket svårt att bearbeta det.

Många hushållsköttkvarnar kan inte bryta ner hårda ben från stora djur som nötkreatur, svin, lamm, viltkött och andra. Observera alltid att det är mycket viktigt att kontrollera din maskins handbok för att ta reda på vad den kan och inte kan mala, och under inga omständigheter trycka fruset kött genom en kvarn eftersom det kan skada dess delar.

Vi erbjuder även fler köksartiklar, inklusive stavmixers, stavmixers, hackare, rivjärnoch andra apparater på Kulina.