Raclettgrillar

2 items total

Raclettegrillar – perfekt för alla tillfällen

Vad är raclettegrillar?

Raclettegrillar är bärbara bordsgrillar som används för att smälta ost och laga en rad olika rätter. Raclette är en traditionell schweizisk måltid där ost smälts över en het sten eller metallplatta och sedan skrapas på potatis, grönsaker och kött.

Du kan också kolla igenom vår samling av grillar och eldstäder för en rolig stund i din trädgård eller bläddra igenom vår shoppingguide full av tips och produkter som gör att du kan vistas utomhus med dina vänner och familj ännu mer spännande.

Vilken mat görs bäst med raclettegrillar?

Raclettegrillar är mångsidiga och kan användas för att tillaga många läckra maträtter, inklusive:

  • Racletteost: Racletteost är en halvhård ost med en nötaktig, något söt smak som smälter smidigt. Den kan ätas ensam eller med andra ingredienser.
  • Grönsaker: Raclettegrillar är idealiska för att grilla grönsaker som paprika, zucchini, svamp och lök. Värmen från grillen hjälper grönsakerna att karamellisera, vilket ger dem en söt, rökig smak.
  • Kött: Raclettegrillar kan också användas för att laga kyckling, nötkött och lamm. Tunt skuret kött steks snabbt och kan toppas med smält ost och grönsaker.
  • Skaldjur: Raclettegrillar är också utmärkta för att laga skaldjur som räkor, pilgrimsmusslor och lax.
  • Potatis: Potatis är ett vanligt inslag i racletteköket. De kan tillagas eller rostas och sedan toppas med smält ost och ytterligare ingredienser som bacon, lök och örter.
  • Bröd: Du kan laga bröd på en raclettegrill, antingen ensam eller med ost och annat pålägg. Crustigt bröd, som baguette eller surdeg, är idealiskt att grilla.

Kan raclettegrillar användas på fester?

Ja, raclettegrillar är ett utmärkt komplement till fester och sammankomster. De är idealiska för underhållning eftersom de gör det möjligt för besökare att förbereda och äta tillsammans, vilket resulterar i en livlig och engagerande miljö.

Våra raclettegrillar tillverkas av kända varumärken som Severin och de finns i en mängd olika färger, så att du kan välja en som passar din fest. De är också enkla att sätta upp och använda, vilket gör dem idealiska för både informella sammankomster och mer formella middagsfester.

Raclettefester är särskilt populära under vintermånaderna när vädret är kyligt. De är också idealiska för att vara värd för improviserade sammankomster eftersom de kräver lite förberedelser och kan sättas upp snabbt.