Kontaktgrillar

9 items total
Elektrisk grill MINUTE GC205012 1600 W, silver, Tefal
New
TEF2100058891
Elkontaktgrill KG 2394, 800 W, Severin
434 kr
SEVEKG2394
Elektrisk kontaktgrill 2in1 LONO, WMF
2 155 kr
WM0415110011
Elektrisk kontaktgrill OPTIGRILL ELITE GC750830, Tefal TEFGC750830
Elektrisk kontaktgrill OPTIGRILL ELITE XL XA727810, Tefal TEFXA727810

Kontaktgrill – en idealisk matlagningsanordning för att grilla och värma en mängd olika rätter

Vad är kontaktgrillar?

Kontaktgrillar, även kända som paninipressar, är köksmaskiner som är skapade för att grilla mat snabbt och bekvämt. De består av två kokplattor som går ihop för att samtidigt laga mat på båda sidor. Många rätter, inklusive hamburgare, fågel, grönsaker och smörgåsar, kan tillagas med kontaktgrillar. De kan användas både inomhus och utomhus och finns i en mängd olika utföranden och storlekar.

De är en populär apparat för hemkök, såväl som i storkök som restauranger och kaféer. Den kompakta storleken och användarvänligheten gör dem till ett praktiskt verktyg för upptagna kockar som vill laga snabba och välsmakande måltider.

I Kulina har vi noggrant valt ut ett brett urval av hållbara kontaktgrillar från välkända tillverkare som Severin, Tefaloch WMF.

Hur rengör jag en kontaktgrill?

En kontaktgrill kan rengöras genom att rensa bort eventuella extra matpartiklar, skölja ner den med en fuktig trasa eller svamp och använda en bakpulverpasta för att ta bort svåra fläckar eller fastbrända rester.

Det är också viktigt att hålla sig borta från slipande rengöringsmedel. Om grillen har löstagbara plattor bör de rengöras separat i diskmaskin eller varmt tvålvatten.

Vad är skillnaden mellan en kontaktgrill och en smörgåsprovare?

Termen "kontaktgrill" syftar på en matlagningsapparat med två värmeplattor som är gångjärnsförsedda. Tallrikarna kan öppnas och stängas som musslor och är ofta räfflade, vilket sätter grillmärken på maten. En kontaktgrills grillplattor är ofta större än de fyrkantiga hålen på vanliga smörgåsmaskiner, vilket ger ett bredare utbud av matlagningsalternativ.

En smörgåsmaskin, å andra sidan, är en liten bänkskiva som är avsedd för att göra kvadratiska (eller triangelformade) smörgåsar, vanligtvis med rostat bröd. Den kan öppnas och stängas som en bok tack vare två gångjärnsförsedda plattor som vanligtvis är platta. Ett brett utbud av smörgåsar, till exempel med grillad ost, skinka och ost, och tonfisksmälta, kan göras med en smörgåsmaskin.

Du kan också kolla in våra samlingar av andra elgrillar och andra nödvändiga köksapparater som matberedare, brödrostar, elektriska spisar och vattenkokare.