Smoothie tillverkare

10 items total

Smoothie maker – den bästa mixern för din smoothie

Vad är en smoothie maker?

En smoothiemaskin är en köksapparat som gör smoothies, som är blandade drycker beredda av frukt, grönsaker och andra föremål som yoghurt, mjölk eller proteinpulver.

Vanligtvis är en smoothiemaskin gjord av en motoriserad bas, en blandningsskål och ett lock. Bladenheten i botten av mixerbehållaren (som ofta består av glas, metall eller plast) drivs av motorn.

Smoothietillverkare finns i en mängd olika former och storlekar, från små, bärbara mixers som bara kan producera en portion till större, mer potenta som kan tillaga många portioner samtidigt. Vissa versioner inkluderar även extra funktioner som flera blandningshastigheter, förinställda inställningar för olika sorters smoothies eller utbytbara blad för att mala nötter eller kaffe.

I Kulina erbjuder vi ett brett urval av smoothietillverkare från välkända producenter som Smeg.

Vad är skillnaden mellan en smoothiemaskin och en ståmixer?

Medan blandare och smoothiebryggare båda kan användas för att tillverka smoothies, finns det några betydande skillnader mellan de två köksredskapen.

  • Blandningsbehållare: Smoothietillverkare levereras ofta med höga, smala (cirka 0,5 l kapacitet) blandningsbehållare som är gjorda uteslutande för att blanda smoothies. Stativblandare, å andra sidan, har vanligtvis bredare, större blandningsbehållare som är bättre lämpade för att blanda större mängder mat. Smoothietillverkningskannor tål även diskmaskin.
  • Storlek och portabilitet: Smoothiemaskiner är mindre än vanliga stående blenders, tar mindre plats på köksbänken och har ofta en extra resekopp som låter dig ta med din hemgjorda smoothie på språng.

Sammanfattningsvis, medan både smoothiemaskiner och ståmixer kan användas för att göra smoothies, kommer smoothietillverkare med ytterligare funktioner som är utformade speciellt för att göra smoothies. Stativmixers är bättre lämpade för att blanda större mängder mat och kan ha mer grundläggande funktioner.

Om du är ett fan av en hälsosam kost, se till att du kollar vårt utbud av elektriska citrusjuicer och lunchlådor.