Späckknivar

19 items total
Kökskniv FOUR STAR 8 cm, Zwilling
Akce
700 kr –21 %
552 kr
ZW31070081
Kökskniv CLASSIC LINE 10 cm, WMF
Akce Outlet
358 kr –15 %
304 kr
WM1874536030
Kökskniv TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
Akce
142 kr –9 %
128 kr
ZW38601090
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen
Akce
965 kr –20 %
772 kr
GUDE76410
Kökskniv 10 cm, Zwilling
Akce
951 kr –17 %
783 kr
ZW38400101
Kniv CLASSIC 10 cm, Wüsthof
Akce
960 kr –10 %
864 kr
WU406610
Skalkniv 12 cm, svart, Victorinox
Akce
500 kr –10 %
450 kr
VN5200312
Skalkniv CLASSIC 9 cm, Wüsthof
Akce
883 kr –9 %
795 kr
WU406609
Kökskniv FOUR STAR 10 cm, Zwilling
Akce
700 kr –20 %
559 kr
ZW31070101
Kökskniv IKON 9 cm, Wüsthof
Akce
1 867 kr –10 %
1 680 kr
WU498609
Kökskniv GOURMET 12 cm, Wüsthof
Akce
386 kr –10 %
347 kr
WU1035048112

Larding Knives – skär dina köttbitar lätt

Vad är en späckkniv?

En späckkniv även kallad "skärkniven" är en tunn, slät kniv med utmärkt skärkvalitet och ett spetsigt 17 cm blad. Detta är den perfekta kniven för:

  • skära rött kött eller fågel
  • fin skivning av råa eller kokta filéer
  • skära skivor med en jämn tjocklek
  • istering

I Kulina får du professionella späckknivar från Zwilling, Wusthof eller WMF, gjorda av slitstarkt rostfritt stål av hög kvalitet.

Hur går man till ister?

Larding är en kulinarisk teknik som används för att tillaga stora köttbitar. Det handlar om att väva in långa fettremsor i köttet med hjälp av en speciell kniv som kallas en späckkniv kniv. Tack vare landning, när fettet smälter under tillagningsprocessen, kommer en stek eller revben att bli fuktigare, mjukare och mer smakrik.

Efter att du klippt bort fettränder, ställ in isterna i frysen innan du börjar istera - ränderna blir enklare att sätta in i köttet efter att de stelnat.

Hur tar man hand om sin späckkniv?

Köksknivar är en investering, så om du vill att din späckkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet med en knivslip

Om du lagar kött ganska ofta i ditt kök kan du även kolla vårt urval av urbeningsknivar och filéknivar.