Späckknivar

17 items total
Kniv CLASSIC 10 cm, Wüsthof
1 048 kr
WU406610
Kökskniv 10 cm, Zwilling
915 kr
ZW38400101
Kökskniv CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
1 144 kr
WU408609
Kökskniv CLASSIC LINE 10 cm, WMF
Outlet
336 kr
WM1874536030
Kökskniv FOUR STAR 10 cm, Zwilling
650 kr
ZW31070101
Kökskniv FOUR STAR 8 cm, Zwilling
626 kr
ZW31070081
Kökskniv GOURMET 12 cm, Wüsthof
445 kr
WU1035048112
Kökskniv IKON 9 cm, Wüsthof
1 926 kr
WU498609
Kökskniv PROFESSIONAL S", 13 cm, Zwilling
855 kr
ZW31020131
Kökskniv PROFESSIONAL"S 10 cm, Zwilling
819 kr
ZW31020101
Kökskniv TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
331 kr
ZW31620100
Kökskniv TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
169 kr
ZW38601090
Skalkniv 12 cm, svart, Victorinox
307 kr
VN5200312
Skalkniv CLASSIC 9 cm, Wüsthof
855 kr
WU406609
Skalkniv CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
1 348 kr
WU408612
Skalkniv CLASSIC IKON 9 cm, gräddvit, Wüsthof WU4086009
Skalkniv GOURMET 10 cm, Zwilling
Outlet
464 kr
ZW36110101

Larding Knives – skär dina köttbitar lätt

Vad är en späckkniv?

En späckkniv även kallad "skärkniven" är en tunn, slät kniv med utmärkt skärkvalitet och ett spetsigt 17 cm blad. Detta är den perfekta kniven för:

  • skära rött kött eller fågel
  • fin skivning av råa eller kokta filéer
  • skära skivor med en jämn tjocklek
  • istering

I Kulina får du professionella späckknivar från Zwilling, Wusthof eller WMF, gjorda av slitstarkt rostfritt stål av hög kvalitet.

Hur går man till ister?

Larding är en kulinarisk teknik som används för att tillaga stora köttbitar. Det handlar om att väva in långa fettremsor i köttet med hjälp av en speciell kniv som kallas en späckkniv kniv. Tack vare landning, när fettet smälter under tillagningsprocessen, kommer en stek eller revben att bli fuktigare, mjukare och mer smakrik.

Efter att du klippt bort fettränder, ställ in isterna i frysen innan du börjar istera - ränderna blir enklare att sätta in i köttet efter att de stelnat.

Hur tar man hand om sin späckkniv?

Köksknivar är en investering, så om du vill att din späckkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet med en knivslip

Om du lagar kött ganska ofta i ditt kök kan du även kolla vårt urval av urbeningsknivar och filéknivar.