vattenkokare

14 items total
Spishäll ORBIT 2 l, WMF
842 kr
WM0651026040
Utomhusvattenkokare PERKOMAX, svart, Petromax PET708002
Utomhusvattenkokare PERKOMAX, vit, Petromax
687 kr
PET708019
Vattenkittel spis BULBUL 2,5 l, rostfritt stål, Alessi ALAC100
Vattenkittel spis ORBIT 1,5 l, WMF
782 kr
WM0651016030
Vattenkokare för spishäll 9093 2l, blå, Alessi AL90931LAZ
Vattenkokare för spishäll 9093 2l, gul, Alessi AL90931Y
Vattenkokare för spishäll 9093, silver/lila, Alessi AL9093VA
Vattenkokare för spishäll IL CONICO 2 l, Alessi AL90017

Vattenkokare – lägg till lite retrolook till ditt kök med en spishäll

Vanliga spishällar är numera inte lika populära som de var förr men används fortfarande i många hushåll. Dessutom ansträngde sig de bästa formgivarna som Michael Graves och Aldo Rossi och designade vackra vattenkokare för varumärket Alessi – som nu är designikoner. Därför om du känner att en traditionell spishäll är något för dig eller om du gillar en retrokänsla i ditt kök, tveka inte och välj en snygg vattenkokare i Kulina.

Är vattenkokare bättre än vattenkokare med spishäll?

Det är svårt att säga vilken typ av vattenkokare som är bättre. Elektriska vattenkokare tillåter snabb kokning av vatten och är utrustade med automatisk avstängning. På lång sikt kan de spara tid och pengar eftersom de är mer energieffektiva än spishällar, men du måste komma ihåg att bara koka så mycket vatten du behöver.

Valet mellan en spishäll och en vattenkokare beror i grunden på din personliga smak och krav, inklusive visuella preferenser.

Och om du är ett fan av te, hittar du även i Kulina fantastiska tekannor som låter dig brygga det bästa teet.

Varför använder amerikaner vattenkokare med spishäll?

De flesta hus i USA går på 100–127 volt, medan Storbritannien och många andra länder använder 220–240 volt. Således skulle vattenkokare inte värma vatten lika snabbt som de gör i Storbritannien på grund av den lägre spänningen i USA. Som ett resultat väljer de flesta att koka vatten i en traditionell vattenkokare.

Varför skulle jag inte fylla en vattenkokare med varmt vatten?

Att fylla en vattenkokare med varmt vatten rekommenderas inte eftersom det kan vara farligt och kan skada vattenkokaren.

Termisk chock, som kan gå sönder eller skada vattenkokarens komponenter som glas eller metall, kan uppstå när varmt vatten hälls i en kall vattenkokare.

Att fylla en vattenkokare med varmt vatten kan också ha en inverkan på vattnets kvalitet utöver säkerhetsfrågor eftersom varmvatten kan ha fler lösta mineraler och metaller än kallt vatten, vilket kan förändra vattnets smak och kvalitet.

Därför rekommenderas det vanligtvis att lägga kallt vatten i en vattenkokare och sedan värma upp det till önskad temperatur. Om du vill lära dig mer om tetillverkning och servering, läs vår guide för tekännare här.