Vaser

160 items total
Vas DECADE 30 cm, klar, Philippi
1 258 kr
PHP123053
Minivas HAMMERSHOI, set i 3 delar, vit, Kähler KHL692397
Vas 12,5 cm, bärnsten, stengods, Bitz
264 kr
BITZ872903
Vas 16 cm, olivgrön, Lyngby
529 kr
LY200570
Vas 20 cm, bärnsten, Lyngby
842 kr
LY200562
Vas 20 cm, bärnsten, stengods, Bitz
481 kr
BITZ872913
Vas 20 cm, blå, stengods, Bitz
493 kr
BITZ872910
Vas 20 cm, grön, Lyngby
842 kr
LY201041
Vas 20 cm, grön, stengods, Bitz
578 kr
BITZ872911
Up
More products

Vaser – ett elegant sätt att styla din interiör

En vas är en behållare som används för att förvara blommor, dekorativa grenar eller andra prydnadsföremål. Den är ofta gjord av glas, porslin eller stengods men moderna vaser är ofta gjorda av rostfritt stål eller plast. Vaser finns i olika storlekar, former och färger, ofta dekorerade med olika mönster eller motiv.

Vaser tillgängliga i Kulina tillverkas av traditionella glasbruk men också av moderna tillverkare som Holmegaard, Blomus, Philippioch Kahler. VarumärketSeletti erbjuder vaser som inte alls ser ut som vaser så du kan också kontrollera dem om du är modig nog. Om du letar efter mer heminredning kan du även titta på andra hemdekorationer från vårt erbjudande.

Vilka olika typer av vaser finns det?

Vaser kan kategoriseras i grupper baserat på deras design, kompositioner och former. Följande är några av de mest populära typerna av vaser:

  • Vaser i stengods: Stengods är en hård, hållbar keramik som bränns vid höga temperaturer. Vaser gjorda av stengods är ofta tunga och matchar rustik, lantlig och boho stil.
  • Keramiska vaser: Till skillnad från stengods bränns keramiska vaser vid lägre temperatur. De blir ömtåligare och ofta mer dekorativa som ett resultat.
  • Glasvaser: Transparenta glasvaser eller vaser gjorda av färgat glas finns i en mängd olika alternativ. Glasvaser är mycket attraktiva, passar alla inredningsstilar kan vara lätta eller tunga, och är alltid en bra presentidé.
  • Porslinsvaser: Porslin är en typ av keramiskt material som bränns vid mycket höga temperaturer, vilket gör det icke-poröst och mycket hållbart. Vaser gjorda av porslin är ofta prydda med genomarbetade mönster och finns i olika färger. De ser perfekta ut i traditionella eller eklektiska interiörer.
  • Vaser i rostfritt stål: de är mycket moderna och finns i olika former och storlekar. De matchar moderna och minimalistiska interiörer och är fantastiska presenter för dem som älskar enkelhet.

Dessa typer av vaser och flera andra som finns tillgängliga i Kulina-butiker finns i en mängd olika former som cylindriska, sfäriska, lökformade, utsvängda, raka, etc.

Vilka olika sätt kan jag styla min vas på?

Oavsett om du bestämmer dig för att visa en vas med eller utan blommor finns det flera sätt att styla den i ditt hem. Här är några förslag för att komma igång:

Använd en enda vas: En enkel vas, med eller utan blommor, kan tillföra elegans till alla rum. En enda vas kan också användas som ett uttalande objekt oavsett om den placeras på en konsol, ett soffbord eller en byrå.

Gör en komposition: För att göra en visuellt tilltalande komposition, arrangera flera vaser i olika storlekar, former eller färger på en bordsskiva eller hylla. För en skiktad och dynamisk display kan du blanda och matcha olika material som glas, stengods, porslin och keramik.

Använd vaser som mittpunkt: För ett matbord, soffbord eller en annan stor yta, överväg att använda en vas som mittpunkt. Du kan sätta blommor eller andra dekorativa föremål som frukt eller kvistar i vasen.

Om du vill visa fler blommor i din interiör kolla in vårt urval av blomkrukor och blomställningar.