Sockerskålar

19 items total
Grädd- och sockerset, glas, Eva Solo
693 kr
ES567545
Grädde och socker set BARISTA, vit, WMF
721 kr
WM695899440
Grädde och socker-set MACCHIATO, Blomus
548 kr
BM63510
Lock till en sockerskål MAGIC GARDEN BLOSSOM, Rosenthal RS1445742631314332
Lock till sockerskål MESH, vit, Rosenthal
120 kr
RS1177080000114345
Lock till sockerskål MOON 3, vit, Rosenthal RS1960080000114332
Sockerbehållare BARISTA, WMF
324 kr
WM0636616040
Sockerskål 9097, med sked, silver/blå, Alessi, AL9097
Sockerskål COSMIC DINER LUNAR 26 cm, mässing, Seletti SLT10874
Sockerskål I-WARES 15 cm, gul, Seletti
446 kr
SLT09857GIA
Sockerskål med sked HYBRID MAURILIA 12 cm, Seletti SLT09748
Sockerskål SABLO, ljusgrå, Blomus
241 kr
BM64117

Sockerskålar – ett måste för ditt te som är klockan fem

Vad är sockerskålar?

Sockerskålar är små skålar som används för att förvara och servera socker. De kommer ofta i en rad olika former och stilar för att passa med olika servisdesigner och är gjorda av stengods, porslin, glas eller mässing.

Sockerskålar har vanligtvis ett lock för att skydda sockret från fukt, damm och andra föroreningar. Locket kan ha ett litet hål i som gör det möjligt att stoppa in en tesked eller sockertång i sockerskålen.

Förutom att ge socker med te och kaffe, kan sockerskålar också användas för att servera andra sötningsmedel som honung, agavesirap eller lönnsirap. De kan fungera som en trevlig finish för en frukostvrå, eller köksbänken eller en vacker komplimang till ett formellt matbord.

Historien om en sockerskål

Historien om sockerskålen går tillbaka till 1700-talet när socker blev mer allmänt tillgängligt i Europa. Socker var från början en lyxvara och förvarades i små behållare som var noggrant bevakade och visade upp som en symbol för rikedom.

När socker blev vanligare blev det billigare och folk började behålla större mängder av det i sina hem. Sockerskålen utvecklades som ett praktiskt och bekvämt sätt att förvara och servera socker.

Tidiga sockerskålar var ofta gjorda av keramik eller porslin och dekorerades med invecklade mönster och mönster. De var små, runda eller ovala kärl med ett lock, ett handtag och en pip för upphällning. Locken var ofta dekorerade med en knopp eller handtag, och handtagen var oftast gjorda av metall, som silver eller mässing.

När sockerskålen blev mer populär har den börjat tillverkas i ett brett utbud av stilar och material, inklusive glas, silver och andra metaller.

Idag fortsätter sockerskålar att vara ett populärt föremål i många hem, och de kan hittas i en mängd olika stilar och mönster. De är ofta gjorda av keramik, porslin eller glas, och de kan vara enkla eller mycket dekorativa, beroende på personliga preferenser och tillfället för vilket de används. De kommer ofta i ett set med en gräddkanna och en tekanna.

Vilka andra tillbehör behöver jag för att servera en kopp te?

Några nödvändiga komponenter krävs för att servera en kopp te som:

  • Vattenkokare: Används för att få vatten att koka upp, vattenkokare finns i spishäll och elektriska versioner och är gjorda av olika material som stål, plast eller glas
  • Tekanna: En viktig del av ritualen för tebryggning, oumbärlig om du gillar lösbladste och vill brygga och servera mer än bara en kopp te.
  • Tekoppar eller muggar: De är vanligtvis gjorda av glas, porslin eller keramik och används för att servera te eller kaffe.
  • Dessutom en mjölkkanna för att förvara och hälla mjölk och en set i teskedar kan användas för att servera te. Du kan snabbt förbereda och servera en kopp te till dig själv eller dina gäster om du har dessa tillbehör till hands.

Om du vill veta mer om tillbehör och ritualer för tetillverkning läser du vår shoppingguide för te.