Flasköppnare

14 items total
Flasköppnare HAMBURGER HEBER 5 cm, silver, Philippi PHP273056
Flasköppnare NICK 15 cm, brun, Philippi
240 kr
PHP353001
Flasköppnare UTILO, Blomus
307 kr
BM63145
Flasköppnare VIRGULA 10 cm, rostfritt stål, Alessi ALFGO06
Flasköppnare VOTVÍRÁK, ek, blankstål, UBRD UBRD95DULESK
Flasköppnare VOTVÍRÁK, ek, matt stål, UBRD UBRD95DUMAT
Folieskärare SOMMELIER, Zwilling
337 kr
ZW39500047
Champagnesabel LUXURY 30 cm, olivhandtag, Laguiole LAGSDV-301333
Reservtejp för JOHNNY CATCH flasköppnare, Höfats HO04010101
Vinöppnare ZINC LT2070 Lamart
Outlet
87 kr
LAM42002436

Flasköppnare – öppna dina favoritdrycker med lätthet

Vad är flasköppnare?

Flasköppnare är verktyg som används för att ta bort flaskförslutningar (vanligtvis kapsyler). De är gjorda för att bända av toppen utan att krossa flaskan eller låta innehållet spillas. Flasköppnare är gjorda av robusta material som rostfritt stål eller trä och finns i en mängd olika storlekar och stilar.

Flasköppnare är avgörande verktyg för alla som gillar att konsumera drycker på flaska. De är enkla men effektiva verktyg som snabbt och enkelt kan öppna en flaska utan att skada användaren, behållaren (förutom champagnesabel) eller spilla dess innehåll.

På Kulina erbjuder vi olika typer av flasköppnare från kända tillverkare som Höfats, Philippioch UBRD.

Vilka typer av flasköppnare finns tillgängliga på Kulina?

Det finns flera olika typer av flasköppnare tillgängliga på vår hemsida, var och en designad för ett specifikt syfte eller stil. Följande är några av de mest populära typerna av flasköppnare:

  • Handhållen flasköppnare: Denna typ av flasköppnare, som är den vanligaste, består av ett enkelt verktyg med en platt ände som används för att bända av flasktoppar. Vissa bärbara flasköppnare har också en andra ände som kan användas för att öppna burkar eller vrida av flasktoppar.
  • Väggmonterad flasköppnare: För enkelhetens skull hängs denna typ av flasköppnare vanligtvis på en vägg eller bänkskiva. Locket tas bort med hjälp av en metallplatta med en liten läpp eller spak, och det finns ofta en behållare för att fånga upp locken när de faller av.
  • Kronkapsylöppnare: Kronkork, som ofta finns på ölflaskor, kan öppnas med en av kronkorsöppnarna från Kulina. Dessa flasköppnare är gjorda för att passa tätt över kronkorken, vilket ger dig möjlighet att ta bort den utan att gå sönder flaskan eller läcka dess innehåll.
  • Champagnesabel: Kulina ger en champagnesabel för elegant öppning av champagneflaskor. Dessa sablar är avsedda att användas för att skära av champagneflaskans läpp, spricka halsen och släppa korken. För en speciell händelse är champagnesabel ett elegant och dramatiskt sätt att öppna en flaska.

Vad är historien om champagnesabel och sabrage?

Champagnesabelns historia, även känd som sabrage, kan spåras tillbaka till tiden för Napoleon Bonaparte i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet.

Enligt legenden skulle han och hans officerare under Napoleons fälttåg fira segrar genom att öppna champagneflaskor med sina svärd. Traditionen fortsatte även efter slutet av Napoleontiden, och den blev så småningom populär bland franska aristokrater och spred sig senare till andra länder.

Det första registrerade fallet av sabrage var faktiskt 1812, när en kavalleriofficer vid namn Francois-Antoine Hollande enligt uppgift öppnade en flaska champagne med sin sabel efter slaget vid Borodino. Denna handling blev snabbt populär bland officerare, och den antogs snart av aristokratin som ett sätt att imponera på gäster vid fester och fester.

Med tiden blev sabragetekniken mer förfinad och champagnesabeln utvecklades speciellt för detta ändamål. Champagnesabeln har vanligtvis ett långt, platt blad med en matt kant, vilket möjliggör ett rent brott längs flaskans söm. Sabern används genom att köra den längs flaskans söm, vilket skapar en liten spricka som gör att trycket inuti flaskan tvingar ut korken och glaskragen ur flaskans topp.

Idag framförs sabrage ofta vid speciella evenemang och fester, och det har blivit en populär tradition inom vin- och spritindustrin. Även om det kan verka som ett riskabelt och farligt sätt att öppna en flaska champagne, när det görs på rätt sätt av en skicklig utövare, kan det vara en spektakulär och imponerande uppvisning av teknik och showmanship.

I allmänhet tillhandahåller Kulina ett urval av premiumflasköppnare för att möta en rad behov och smaker, från traditionella handhållna öppnare till mer specialiserade konstruktioner för att öppna särskilda typer av flaskor.

Och om du letar efter fler bartillbehör, se till att du kollar vårt urval av andra bartenderverktyg, flaskkylare och glas inklusive ölglas för alla ölfantaster.