189 items total
Köksslev DAILY 26 cm, Nicolas Vahé
103 kr
NV160670014
Grillspade 43 cm, Outdoorchef
Outlet
397 kr –24 %
299 kr
ODCH1411256
Grillspade CHURRASCO 48 cm, Tramontina
Outlet
325 kr –25 %
243 kr
TRAM26582100
Hålslev GREEN TOOLS 29 cm, grön, plast, Eva Solo
New
ES531543
Köksslev UNI-TOOL, Joseph Joseph
193 kr
JSUNITG0100S
Potatispress INGENIO K1181214, rostfritt stål, Tefal TEFK1181214
Slickepott INGENIO WOOD K2304614 29,5 cm, Tefal TEFK2304614
Stekspade 31 cm, brun, silikon, Staub
New
230 kr
ST405031010
Visp GREEN TOOLS 28 cm, grön, silikon, Eva Solo
New
ES531544
Bagarblad 13 cm, dubbelsidig, gul, de Buyer DB467003N
Bakpensel 18 cm, Eva Solo
217 kr
ES118005
Bakpensel INGENIO K2072414, Tefal
176 kr
TEFK2072414
Bakpensel PRO, silikon, Zwilling
319 kr
ZW37160011
Bakpensel PROFI PLUS, silikon, WMF
264 kr
WM1874986030
Bakpensel, 19,5 x 3 cm, de Buyer
110 kr
DB480700N
Baktillbehör i ett set, 4 st, grön, Brabantia BRAB123207
Ballongvisp PRO L, Zwilling
319 kr
ZW37160025
Ballongvisp PROFI PLUS 27 cm, silikon, WMF
372 kr
WM1873006030
Up
More products

Köksredskap – dina nödvändiga köksredskap

Vad är köksredskap?

Köksredskap spelar en avgörande roll i tillagningen av måltider och är de verktyg som används vid matlagning, matlagning och servering.

De är nödvändiga verktyg som gör det enklare, snabbare och effektivare att laga mat. Några av de vanliga köksredskapen är följande:

  • En blandningssked används för att blanda måltider med tjock konsistens, till exempel smet.
  • A set i köksredskap som ofta innehåller en mängd olika skedar, slevar, gafflar, vändare osv.
  • En vändare : En vändare används för att snabbt vända matvaror som en omelett, en crêpe eller en fiskbit.
  • En hålslev låter vätska rinna av, vilket gör den idealisk för att rinna av grönsaker, ösa upp mat från en gryta eller soppa
  • En konditorivaror kan användas för att sprida marinader, smält smör eller äggtvätt på maten före gräddning.
  • En potatisstöt används för att krossa mjuk mat till recept som potatismos, äppelmos och frysta bönor.
  • Spridare för crepes används för att breda ut degen på crepemaskiner.
  • En köksspatel används för matlagning och bakning (spridning, mixning, vändning osv.)
  • Köksslevar används för att servera soppor, grytor och andra vätskor.

Det finns flera andra köksredskap, alla med distinkt användning. De specifika kulinariska uppgifterna och kockens preferenser avgör vilken typ av utrustning som behövs.

Vilka material används för att tillverka köksredskap?

Flera material kan användas för att tillverka köksredskap. Valet beror på vilken yta du vill använda dem med (ytan på din panna, gryta eller köksskål) men de mest typiska materialen som används för att göra köksredskap är:

  • Plast: Plastredskap är lätta och prisvärda. De kan smälta eller deformeras om de utsätts för överdriven värme, men de är perfekta för användning med non-stick kokkärl.
  • Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett robust, rostbeständigt och hygieniskt säkert material. Hållbarheten hos rostfritt stål gör den idealisk för användning med högvärme kulinariska apparater.
  • Nylon: Köksutrustning i nylon är rep- och värmebeständig. De är lätta och billiga, men om de utsätts för intensiv värme kan de smälta eller deformeras.
  • Silikon: Detta material är perfekt för användning med kokkärl med non-stick eftersom det är värmebeständigt och non-stick. Med köksutrustning av silikon kommer dina kastruller och stekpannor inte att repas.
  • Trä: Träredskap är säkra för non-stick-ytor och repar inte dina kastruller och kastruller. De kan tåla mycket lång tid med lämpligt underhåll och är även värmebeständiga.

Du kan också läsa vår shoppingguide om de 10 bästa köksartiklarna för att se vilka andra nödvändiga köksartiklar som är värda att investera i.