Skaldjur & fiskbestick

2 items total
Fiskbestickset NUOVA, 12 st, WMF
697 kr –15 %
592 kr
WM1291506046
Fiskbestickset DINNER, 2 st, Zwilling
191 kr –5 %
181 kr
ZW07150244

Skaldjur och fiskbestick – viktiga verktyg för alla fiskälskare

Vad är fiskbestick?

Fiskbestick är specialiserat set i bestick designade för att äta fisk. Fiskbestick består ofta av en fiskkniv och en fiskgaffel, samt fiskbenspincett eller tång som kan göra det roligare och enklare att äta fisk.

  • Fiskkniven är en specialkniv med ett långt, tunt och flexibelt blad som gör att du enkelt kan ta bort köttet från fiskens ben. Bladet är också ofta bredare än en vanlig kniv, vilket gör det enklare att ösa upp portioner av fisk.
  • Fiskgaffeln är avsedd att användas tillsammans med fiskkniven för att hjälpa till att hålla fisken på plats medan du hackar den. Den har långa, tunna pinnar som är avsedda att lätt glida mellan fiskens ben.
  • Fiskbenspincett eller tång används för att ta bort små ben som kan finnas kvar i fiskens kött. De är gjorda för att säkert ta tag i benen och låter dig dra ut dem snyggt.

Vad är användningen av en skaldjursgaffel?

En skaldjursgaffel är ett specialiserat redskap som används för att konsumera skaldjur, särskilt skaldjur. Den har ett långt, smalt handtag och två smala, lätt böjda och spetsiga pinnar.

En skaldjursgaffels huvudsakliga funktion är att ta bort köttet från skalen på kräftdjur som hummer, krabba och räkor. Gaffeln används för att lossa och extrahera köttet från de trånga ställena inuti skalet, vilket gör att matgästen kan uppskatta skaldjurens delikata smaker och texturer.

En skaldjursgaffel kan användas för en mängd olika skaldjur, inklusive musslor och musslor, som kan behöva en stor ansträngning för att släppa från sina skal. Skaldjursgaffelns stora handtag gör att du kan nå djupare in i ett skal eller en liten springa för att extrahera köttet utan att skada det.

I grund och botten är en skaldjursgaffel ett utmärkt verktyg för alla som gillar att äta skaldjur och vill uppskatta varenda tugga.

Hur man placerar fiskbestick på matbordet

  • Börja med att duka med en duk eller bordstabletter.
  • Ställ middagskniven till höger om tallriken, med bladet mot tallriken.
  • Placera middagsgaffeln till vänster om tallriken, med pinnarna uppåt.
  • Placera fiskkniven till höger om middagskniven, med bladet vänt mot tallriken.
  • Placera fiskgaffeln till vänster om middagsgaffeln, med pinnarna uppåt.
  • Handtagen på fiskkniven och gaffeln ska vara i linje med botten på tallriken.
  • Du kan också lägga till en liten skål eller skål längst upp till vänster på tallriken så att gästerna kan placera fiskbenen.

Kom ihåg att beställningen och placeringen av bestick på bordet kan variera beroende på land och kultur, så det är alltid en bra idé att kolla lokala seder och traditioner.

Vi erbjuder ett urval av andra former av bestick på Kulina-webbplatsen, inklusive andra typer av serveringsbestick och biffbestick. Du kan också bläddra igenom vår samling av bestickbrickor och -bestick för enklare och effektivare förvaring och användning av bestick.