Potatismosare

9 items total
Potatispress INGENIO K1181214, rostfritt stål, Tefal TEFK1181214
Potatispress DELTA, hopfällbar, Joseph Joseph JS10161
Potatisstöt B BOIS, de Buyer
271 kr –15 %
228 kr
DB270103
Potatisstöt DUO, Joseph Joseph
181 kr
JS80004
Potatisstöt EASY-MASH 20140, Joseph Joseph
157 kr
JS20140
Potatisstöt INGENIO K2071214, Tefal
176 kr
TEFK2071214
Potatisstöt PROFI PLUS, WMF
324 kr
WM1871386030
Potatisstöt, Brabantia
133 kr
BRAB122866
Potatisstötare PROFI PLUS 29 cm, WMF
324 kr
WM1871696030

Potatisstötare – ett bättre sätt att hantera dina grönsaker

Varför är potatisstötare det bästa sättet att mosa din potatis?

En potatisstöt är ett verktyg för matlagning som används för att krossa kokta, mjuka grönsaker som potatis, äpplen eller bönor. Jämfört med andra mosningsmetoder har potatis som mosas med en potatismosare en tendens att bli fluffigare och lättare i konsistensen eftersom användningen av verktyget minskar mängden stärkelse som frigörs från potatisens cell.

Vid Kulina kan du välja mellan en mängd olika potatisstötare från kända producenter som Joseph Joseph och WMF.

Vilka två typer av köksredskap används för att mosa potatis?

De två huvudtyperna av potatisstötare är:

Standardpotatisstötare: Traditionella potatisstötare har ett långt handtag med metalltrådar tvinnade till ett rutmönster eller en slitsad yta i änden. Potatisen tvingas genom gallret eller den slitsade plattan som ger dem konsistensen av potatismos.

Potatispressar/potatispressar: En potatispressar eller potatispressar är en sorts potatispressar som mosar potatis med en kolv och en perforerad platta. Potatisen placeras i behållaren överst på riset, och sedan trycks kolven in för att tvinga potatisen genom den perforerade plattan. Som ett resultat har potatisen en delikat och fluffig konsistens efter att ha tvingats genom de små porerna i en press. Kolla vårt utbud av kökspressar för ett bra exempel på en potatispress.

Medan båda typerna av potatisstötare mosar potatis väldigt bra, är konsistensen de genererar något annorlunda. En potatispress är att föredra för att skapa en krämigare och fluffigare konsistens, medan en trådpotatispress är idealisk för att producera tjock eller rustik potatismos.

Vad mer kan jag använda potatisstötare till?

En potatisstöt kan användas i köket för en rad andra ändamål förutom dess vanliga användning för potatismos. Några av dem är att krossa vitlök, göra guacamole, möra kött, mosa konserverade eller kokta bönor, mosa andra kokta grönsaker, osv.

I slutändan är en potatisstöt ett användbart kökstillbehör som kan användas för en mängd andra uppgifter än att bara krossa potatis.

Och om du gillar kokt potatis eller andra grönsaker, se till att du har en bra grönsaksskalare för att förbereda dina grönsaker på en sekund.