62 items total
Grönsakskniv 16 cm, Wüsthof
KULINA WEEKEND
667 kr –15 %
566 kr
WU1035048816
Up
More products

Grönsaksknivar - små och behändiga

Vad är grönsaksknivar?

Grönsaksknivar är små, behändiga knivar med korta blad med spetsig, ibland lätt böjd spets. De används för att skala eller skära små frukter och grönsaker, så om du letar efter en kniv för att skära, hacka eller skiva stora grönsaker, använd en kockkniv eller Santoku-kniv.

Vad används små grönsaksknivar till?

Grönsaksknivar kan användas för många kulinariska uppgifter och ingredienser. Du kan använda dem för:

  • skala små frukter och grönsaker
  • skära bort fläckar
  • skala salladslök eller vitlök
  • putsning av små grönsaker
  • skära små frukter
  • skära ut former av grönsaker

I Kulina hittar du många grönsaksknivar tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling, WMF (se den bästsäljande grönsaksknivar här). Om du letar efter fler knivar för ditt kök, läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här. Om du föredrar att skala grönsaker med hjälp av en skalare, kolla vårt utbud av kvalitetsgrönsaksskalare.

Hur tar man hand om sina grönsaksknivar?

Om du investerar pengar i en grönsakskniv vill du säkert att den ska hålla i evigheter, så se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa dina knivar regelbundet