Stekpanna MINERAL B ELEMENT PRO 20 cm, stål, de Buyer

Code: DB568020
Brand: de Buyer
1 047 kr –25 %
Stekpanna MINERAL B ELEMENT PRO 20 cm, stål, de Buyer
1 047 kr –25 % 783 kr
Utsålt
The item has been sold out…

Mineral B Element PRO stålpanna är tillverkad i en enkel design och har ett nitat handtag i gjutet stål med ett hål för upphängning. Det franska företaget de Buyer som tillverkar stekpannorna är känt över hela världen, särskilt inom den professionella sfären där stålpannor är mycket populära för sina oumbärliga egenskaper när man steker kött eller grönsaker.

Detailed information

Product detailed description

Mineral B Element PRO stålpanna är tillverkad i en enkel design och har ett nitat handtag i gjutet stål med ett hål för upphängning. Det franska företaget de Buyer som tillverkar stekpannorna är känt över hela världen, särskilt inom den professionella sfären där stålpannor är mycket populära för sina oumbärliga egenskaper när man steker kött eller grönsaker.

Pannserien Mineral B Element är förbättrad för hemmabruk med en bivaxbaserad ytbehandling. Detta skyddar dem mot oxidation och ökar pannornas naturliga non-stick egenskaper som dessutom förbättras med varje användning. Stekpannorna är utformade för alla typer av matlagningskällor, inklusive induktion. Mineral B Element stålpannor är 100% naturliga, ekologiska och återvinningsbara. Mineral B Element PRO-pannorna kan användas för att avsluta tillagningen i ugnen utan tidsbegränsning.

Mineral B Element PRO-pannor i korthet:

 • Stekpannorna är idealiska för att steka kött eller grönsaker och för grillning. För frasiga pannkakor och perfekta omeletter.
 • Stål är ett 100% naturligt material med en bivaxbaserad ytbehandling.
 • Mineral B Element-pannor har ingen artificiell non-stick-yta och innehåller inte PFOA eller PTFE.
 • Inga tillsatta kemikalier - miljövänlig produktion.
 • Miljövänlig och återvinningsbar.
 • Järnmolekyler från pannan är fördelaktiga för hälsan.
 • Pannorna kan användas vid mycket höga temperaturer, vid vilka den tillagade maten snabbt dras tillbaka och inga vitaminer eller näringsämnen går förlorade.
 • Ju mer pannan används, desto bättre blir dess non-stick egenskaper.
 • Utmärkt värmeledningsförmåga.
 • Robust konstruktion, mycket lång livslängd.

Maillards reaktion:

När pannan värms upp till mer än 140 °C blir den tillagade maten snabbt karamelliserad på grund av att de naturliga safterna karamelliseras. En skorpa bildas för att förhindra att maten inuti torkar ut. Resultatet blir en brynt och krispig rätt med en mjuk och saftig kärna. Perfekt för att steka kött, göra frasiga pannkakor eller smarriga omeletter.

Hur man tar hand om stekpannor MINERAL B:

 1. Stålpannor de Buyer är pannor för livet och har dessutom livstidsgaranti. Detta gäller dock inte för anspråk som orsakats av felaktig användning. Läs bruksanvisningen noggrant innan du använder den för första gången.
 2. Stål är ett naturmaterial och stekpannorna är handgjorda. De kan därför ha mindre naturliga estetiska skönhetsfel.
 3. Innan du använder pannan för första gången ska du packa upp den ur originalförpackningen och diska den med en svamp under rinnande varmt vatten. Ta bort vaxet från utsidan av pannan för att undvika kontaminering av hällen och torka sedan pannan.
 4. Bränn pannan, du kan se proceduren i videon till höger. Sätt på hällen på högsta effekt och placera pannan på den. Häll ca 1-2 mm olja i pannan och låt den värmas tills oljan börjar ryka = bränningen är klar (under bränningen, vänd pannan för att få olja på insidan, pannan kommer att börja mörkna på vissa ställen på botten).
 5. Låt pannan svalna och torka av den kvarvarande oljan med en servett eller trasa, tvätta inte för att behålla skyddsfilmen och förhindra rost, pannan är klar att användas.
 6. Torka bara av pannan med en pappershandduk efter användning, den oljade ytan skyddar pannan. Förvara på en torr plats.
 7. Använd endast rengöringsmedel i undantagsfall och NEVER sätt in pannan i diskmaskinen eller låt den ligga i blöt!!!
  Den gradvisa mörkningen av pannan är naturlig och ger en bättre non-stick-yta. Eventuell rost som kan ha bildats kan tas bort med den grova sidan av en svamp och sedan oljas in, det är inte en anledning att klaga på pannan.

Stålpanna och induktion:

Stål (järn) är en mycket reaktiv värmeledare och dess induktionsvärmekapacitet är därför exceptionell. Observera därför följande anvisningar för induktionsspisen:

 • använd inte maximal effekt. Även den lägre effekten vid induktion räcker för en bra stekyta.
 • använd inte boosterfunktionen (snabb start av uppvärmning)
 • överhetta inte kastrullen om den är tom

Additional parameters

Category: Universella stekpannor
Weight: 1.1 kg
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Samling: de Buyer Mineral B Element
Storlek: 20 cm
Produktinformation: Lämplig för induktionsspis
Material: Stål
Produkttyp: Universell panna
The item has been sold out…

How to season a carbon steel pan?

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení
Hrnce, pánve, kastroly, kuchyňské náčiní
✓ Tradiční rodinná firma
✓ Založena r. 1830, inovace, ekologie, maximální kvalita

109140

Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.

De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.