Trädgård & Boende utomhus

Living outside

 

Trädgård och boende utomhus – Den bästa inköpsguiden för soliga dagar, snygga picknickar och mysiga sommarkvällar på din terrass

Vi älskar alla soliga dagar och varma sommarkvällar. Vi hämtar också energi från naturen – från stunder i skogen, på stranden, vid sjön eller på en picknick i parken. Att tillbringa tid utomhus gör oss glada, motiverade och optimistiska om världen omkring oss, och det bidrar också till vårt fysiska och psykiska välbefinnande. Därför är det viktigt att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus, och med rätt val av tillbehör kan du inte bara dekorera din trädgård eller gå på picknick, utan också göra din terrass eller balkong till ditt andra hem. Med vår kompletta inköpsguide och de bästa designerna från Kulina kommer du att njuta ännu mer av ditt utomhus område! Redo att stanna utanför? Kom igen!

I denna inköpsguide hittar du några av de bästa tipsen och produkterna för att vistas utomhus:

1/ Gör din terrass eller balkong till en mysig plats - lanternor, textilier, utomhusbelysning, blomkrukor
2/ Förvandla din trädgård till en magisk plats - trädgårdsdekorationer och trädgårdsarbete
3/ Låt oss laga mat utomhus - grillar, eldstäder, pizzaugnar, matlagning över eld
4/ Dukning för din trädgårdsfest - plastporslin, vattenkaraffer, salladsskålar, isbitar och mer
5/ Låt oss gå på picknick - resekylare, lunchboxar, resemuggar, vattenflaskor

 

För att skapa en mysig och inbjudande atmosfär på din terrass eller balkong, börja med att välja bekväma utemöbler som stolar, soffor och ett bord. Du kanske också vill ha ett trädgårdsparasoll eller någon form av trädgårdsgunga eller hammock, som hjälper dig att slappna av ännu mer.

När du har valt möbler, lägg till några snygga mjuka textilier som  dekorativa kuddar  och  fina filtar  för att skapa en varm och bekväm känsla. Kom ihåg att även om din terrass eller balkong är en del av ditt hem, behöver det inte ordnas i samma stil. Beroende på vilka textilier och mönster du väljer, kan du introducera en marin, boho eller rustik stil till ditt uterum. Bara gå för något som hjälper dig att slappna av eller som du förknippar med semester.

Överväg att köpa lite stämningsbelysning såsom  utomhuslanternor, värmeljushållare,  eller  utomhuslampor  (LED eller sol) för att skapa en avkopplande atmosfär under kvällen. Hängande snörljus kan också ge en touch av hemtrevnad och skapa en magisk atmosfär.

 

För att förvandla din trädgård till en magisk plats, måste du införliva trädgårdsdekorationer och lite magiskt ljus. Trädgårdsdekorationer som  eleganta blomkrukor, iögonfallande vattenkannor, väderkvarnar, fågelmatare  och fågelholkar (ja, de kan också vara en dekoration!) kan vara förtrollande element i din trädgård. Du kan också överväga att lägga till några färgglada lerkrukor och ställa dem mellan rabatterna.

Ett annat mycket bra sätt som kommer att strö lite magi över din trädgård och förvandla den till ett mystisk och inbjudande utrymme är att utrusta den med  trädgårdsfacklor. Du kan placera dem längs gångar eller nära sittgrupper, för att skapa en mysig och magisk atmosfär.

 

 

Kulina tips

Om du brinner för att odla dina egna örter och grönsaker, se till att du har rätt verktyg och jord! Faktum är att du kan göra den bästa jorden för dina blommor och grönsaker på egen hand, genom att placera en komposteringsbehållare i din trädgård. Hos Kulina hittar du  snygga komposteringsbehållare  som du enkelt kan förvara i köket under diskbänken eller under bordet. När säsongen kommer och din köksträdgård är redo att växa, kan du använda din kompost för att se magin hända!

Förutom estetiska fördelar ger trädgårdsskötsel också många fördelar för ditt välbefinnande. Det är ett bra sätt att minska stress och ångest och det är en lugn och avkopplande aktivitet. Dessutom kan trädgårdsarbete främja hälsosam kost, eftersom det låter dig odla din egen frukt och grönsaker, som kan skördas färska och användas i dina måltider. Åsynen av alla växter och blommor som växer och blommar, är också en riktig fest för ögat och kan öka självkänslan! Allvarligt!

 

Vi tillbringar alla för mycket tid i köket, eller hur? Så när vädret tillåter dig att göra det, gå ut och laga mat där för dig själv och för din familj. Och med matlagning utomhus menar vi inte bara en vanlig grill med korv, kött och grönsaker. Med vårt utbud av produkter kan du verkligen utveckla dina matlagningskunskaper och förbereda en helt ny utomhusmeny för dina nära och kära och din familj. Vad har vi i potten för dig?

 

Grillar

En klassiker, men alltid trevligt att ha och om du inte vet vilken grill du ska välja, kolla vår  inköpsguide om att köpa en perfekt grill  och välj en som uppfyller alla dina behov. Och om du inte har en trädgård, kan du också välja en kontaktgrill eller bordsgrill som låter dig njuta av grillat utseende och smak även i ditt eget kök eller på balkongen.

Grillar som vi har till dig

Eldstäder

En snygg, modern eldstad är ett trevligt alternativ till en vanlig grill. Du kan inte bara njuta av utsikten över den öppna elden och hålla dig varm även på kvällarna, men också använda den som en värmekälla för matlagning. Tack vare de tillbehör som erbjuds tillsammans med moderna eldstäder, kan du enkelt förvandla dem till grillar eller montera en planka på toppen för att laga grönsaker, fisk eller skaldjur.

Moderna eldstäder

Grytor för matlagning över eld

Matlagning över eld är ett stort äventyr i sig men det kan också följa med dig under semesteräventyr, som du och din familj upplever på sommaren. Oavsett om du åker på picknick i skogen eller campar kan du använda specialgrytorna från  Petromax  och laga kött, fisk eller grönsaker över öppen eld. Prova, känslan är fantastisk!

Grytor för matlagning över eld

Pizzaugnar

Alla älskar pizza och en riktig italiensk pizzaugn i din trädgård, kommer att bli en riktig hit under nästa säsong. Dessutom kan en vedeldad pizzaugn användas inte bara för pizza utan för en mängd andra rätter som grillad eller bakad fisk, rostade grönsaker, stekt, rökt eller långsamt tillagat kött, rostad potatis eller nybakad focaccia.

Pizzaugnar

 

Vet du att mat som äts utomhus, smakar dubbelt så gott som normalt? Och vet du, att du äter med ögonen först? Av dessa två anledningar har vi valt ut några tillbehör som bör finnas till hands, när du dukar för en middag ute.

  • Salladsskålar - det finns ingen fest eller grill utan en sallad, så se till att du serverar dina grönsaker på ett elegant sätt. Salladsskålar är vanligtvis ganska tunga (speciellt när de är fulla) så du behöver inte oroa dig för att det ska blåsa bort av vinden.
  • Vattenkaraffer  och  kannor - låt inte dina gäster bli törstiga! Du kan lägga till lite is, örter eller frukter för att förbättra smaken av vatten. Hos Kulina hittar du också karaffer, generösa kannor och vattenflaskor idealiska för varma sommardagar.

 

Glasvaror och porslin av plast

Att använda  plastglas  och  plasttallrikar  när du äter utomhus under trädgårdsfester eller grillar, kan vara en bra idé av flera skäl:

  • Plastservisen är lätt och okrossbar - vilket gör den praktisk och bekväm för utomhusbruk.
  • Plastserviser är vanligtvis billigare - än traditionella glasporslin, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för kostnaden, för att byta ut trasiga eller skadade glas eller tallrikar och när du äter utomhus skadas händer ganska ofta.
  • lätt att rengöra - glas och tallrikar av plast kan återanvändas flera gånger, vilket gör dem till ett miljövänligt val jämfört med engångsmuggar och tallrikar av papper.

 

Kulina tips

Oavsett vad du serverar och vilken typ av servis du använder, se till att du håller dina drycker kalla. Hos Kulina erbjuder vi ett brett sortiment av  verktyg och tillbehör för isberedning och isservering, från isformar i olika former till ishinkar och istänger som hindrar dig från att springa fram och tillbaka till köket, för att få mer is till dina gäster. Vi har också några flaskkylare om du bestämmer dig för att servera lite prosecco med jordgubbar...bara det!

 

Har

du ingen trädgård? Oroa dig inte, för det är ännu bättre! Du kan åka vart du vill och spendera lite tid med dina vänner, simma i sjön eller havet, promenera i skogen eller spela fotboll i parken. Ändå, för att göra dessa stunder mer värdefulla, behöver du några trevliga picknick tillbehör. Hos Kulina erbjuder vi dig en rad snygga tillbehör, som kommer att göra din picknick bra och dina Instagram-bilder ännu bättre. Vad ska du packa?

 

Resekylare

Bärbara resekylare och kylväskor är ett måste, om du funderar på att ta med dina vänner eller familj ut ur stan för att vara aktiv och njuta av din tid utomhus.

Resekylare

Lunchlådor

Om du ska på picknick, glöm inte att ta med dig snacks, smörgåsar, frukt eller en ordentlig lunch. Kolla in vårt urval av snygga matbehållare, som är utformade för att tas med på språng.

Lunchlådor

Vattenflaskor

Oavsett vad du gör, vart du går, är det viktigt att hålla dig hydrerad. Kolla in vårt sortiment av vattenflaskor, så att du alltid har vatten till hands, oavsett om du spelar volleyboll eller ligger på en filt och solar.

Vattenflaskor

Termokoppar

Om du inte kan leva utan en kopp te eller kaffe, behöver du inte lida under picknicken. Ta med dig dina varma favoritdrycker med hjälp av vårt sortiment av termosmuggar och termosflaskor.

Termokoppar