Konsolbord

3 items total

Konsolbord – en perfekt blandning av stil och funktionalitet

Vad är konsolbord?

Ett konsolbord är ett långt, grunt förvaringsalternativ som vanligtvis placeras upp mot en vägg i en entré eller platt mot baksidan av en soffa. Dessa bord finns tillgängliga på Kulina i en mängd olika utföranden och färger, vilket gör att du enkelt kan integrera dem i din inredning. De kan också tjäna som centrum för uppmärksamheten i en foajé och ge besökarna en chic hälsning.

Vad är skillnaden mellan konsolbord och sidobord?

Både konsolbord och sidobord är möbler som ger design och funktionalitet till ett utrymme, men de har några viktiga skillnader. Sidobord finns i en mängd olika former och storlekar och är vanligtvis placerade bredvid sittplatser. Konsolbord, å andra sidan, är längre och smalare och designade för att passa mot en vägg eller på små ställen som korridorer eller entréer. Även om sidobord fortfarande kan användas som dekorativa accenter, är konsolbord uttalande delar som erbjuder mycket yta för att ställa ut inredning.

Kan konsolbord fungera i små utrymmen?

Små ytor är perfekta för konsolbord. Den öppna layouten lagrar dina ägodelar samtidigt som ljuset släpps igenom och skapar känslan av ett stort, öppet område. De passar perfekt i smala korridorer, korridorer eller trappor.

Hur stylar man sitt konsolbord?

Att styla ett konsolbord är ett utmärkt sätt att förbättra estetiken i din entré, hall, vardagsrum eller alla utrymmen där du har ett konsolbord. Här är några tips som hjälper dig att styla ditt konsolbord på ett tilltalande och balanserat sätt:

 • Välj ett tema eller en stil: Bestäm ett tema eller stil som matchar rummets övergripande inredning. Oavsett om det är modernt, rustikt, vintage, minimalistiskt eller eklektiskt, kommer ett konsekvent tema att styra dina val.

 • Börja med en bas: Börja med att placera en dekorativ bas på bordet. Detta kan vara en bordslöpare, en bit tyg eller en dekorativ bricka. Basen hjälper till att förankra din skärm och lägger till textur och färg.

 • Lägg till en kontaktpunkt: Välj en kontaktpunkt för ditt konsolbord. Detta kan vara ett större inredningsobjekt, som en spegel, konstverk eller en vas med blommor. Fokuspunkten drar ögat och sätter tonen för resten av arrangemanget.

 • Skapa höjd och balans: Variera höjden på föremålen du placerar på bordet för att skapa visuellt intresse. Använd föremål av olika höjd, som höga vaser, staplade böcker eller skulpturer. Uppnå balans genom att arrangera högre föremål på ena sidan och kortare föremål på den andra.

 • Använd dekorativa föremål: Dekorativa föremål som skulpturer, figurer och dekorativa skålar kan ge din display personlighet och charm. Välj föremål som resonerar med ditt tema och din stil.

 • Inkorporera grönska: Att lägga till växter eller blommor kan ge liv och fräschör till ditt konsolbord. Överväg att använda krukväxter, suckulenter eller en vas med färska blommor.

 • Böcker och tidskrifter: Att stapla några väl valda böcker eller tidskrifter kan ge textur och höjd till din skärm. Du kan också använda dem som plattformar för att lyfta andra föremål.

 • Ljus och belysning: Lägg till ljus, ljusstakar eller små lampor för att ge värme och stämning. De kan också ge ett mjukt och inbjudande sken till utrymmet.

 • Personliga detaljer: Visa personliga föremål som inramade foton, resesouvenirer eller sentimentala minnessaker för att få utrymmet att kännas mer personligt.

 • Reflekterande ytor: Speglar eller metallföremål kan lägga till en touch av glamour och ljus till ditt konsolbordsarrangemang.

 • Gruppering och arrangemang: Ordna objekt i grupperingar av udda nummer, som treor eller femmor. Lek med olika arrangemang tills du hittar en layout som är visuellt tilltalande.

 • Negativt mellanslag: Överfulla inte bordet. Lämna lite tomt utrymme så att föremålen kan andas och förhindra att displayen ser rörig ut.

 • Färgpalett: Håll dig till en sammanhållen färgpalett som kompletterar rummets inredning. Detta kommer att säkerställa att ditt konsolbord smälter samman med den övergripande designen.

 • Rotera säsongsvis: Ändra inredningen på ditt konsolbord efter säsong för att hålla det fräscht och intressant. Överväg att uppdatera färger och föremål för att matcha årstiden.

 • Regelbundet underhåll: Damma av och arrangera om ditt konsolbord med jämna mellanrum för att behålla dess visuella tilltalande och förhindra att det blir stillastående.

Kom ihåg att styling av ditt konsolbord är en möjlighet att uttrycka din kreativitet och visa upp din personliga smak. Experimentera med olika arrangemang tills du får en look som du älskar och som kompletterar utrymmet.

I Kulina erbjuder vi andra mångsidiga möbler, inklusive soffbord, bordsvagnaroch sidobord.